Csak én fogom ki mindig az ilyen nem normális gazdikat?
Először is. Soha ne hagyd, hogy idáig elfajuljanak a dolgok. Nem tudhatod mekkora törést kap ezáltal a kutya, hogy egy vadidegen megrugdossa, nem tudhatod hogy fog viszonyulni később az emberekhez, agresszív lesz-e velük stb.
Másodszor: a nő egy tuskó, őt kellett volna megrugdosni.
Harmadszor: Ha játszani megyünk a többi kutyához, annyira, de annyira játszós cuccban megyek, hogy már-már szégyenlem magam, hogy így kilépek az utcára egyáltalán. Ez benne van a pakliban, hogy a másik kutya vagy a sajátom rálép a lábamra, rám ugrik, összenyálaz stb., erre fel kell készülni és olyanban megyek, amit nem bánok, ha akár sáros is lesz..
Én sehogy mert még nincs kutyim :(
De szerintem is igazad van!!Hogyha nem bírja a sarat a nő akkor vegyen fel más ruhát.Engem nem zavarna ha csupa sár lennék.Ez a nő agyon ZIZI lehetett!!
Milyen fajta a te kutyid?
Hát nem tudom... Én sem bírnám ha valaki a kutyámba rúgna de én távol is tartom tőle. Az hogy valaki kiviszi a kutyáját, be a kutyafuttatóra, még nem jelenti azt hogy rögtön kiszolgálnia kell a te kutyád társasággal.
Arra nem gondoltál, hogy a nő pl a munka vagy egyéb fontos dolog után ahová ki kell öltözni, vitte le a kutyát? Mondjuk mert olyan fontos neki, hogy nem hazament átöltözni meg d*gleni a házban hanem rögtön jött ki a kutyával? Nem biztos, hogy rossz csak mert neked nem tetszik.
Én mindig figyelek arra, hogy miben megyek sétálni, mert így érzem jól magam. A kutyáim jólneveltek (kicsinek sem ugráltak mert nem hagytam), más kutyáját meg díjazom ha összepiszkol, akkor sem ha kölyök. Én is megpróbálom úgy tartani a kutyáim, hogy mást ne zavarjanak.
Nem azt mondom, hogy nem értek egyet veled, csak mondtam egy másik nézőpontot.
Köszönöm a válaszokat! Egy havanese kutyám van.
Utólag már én is rájöttem, hogy hiba volt, hogy nem szóltam hamarabb, vagy nem fogtam a kutyát és mentem máshova, de mondom teljesen lefagytam, mert nem akartam elhinni, hogy ilyen van.
Kedves utolsó! Persze ez is egy nézőpont és el is fogadom, de nem értek vele egyet. Velem is többször volt már olyan, hogy rögtön munka után vittem is le a kutyát, de ahogy írtam ezek csak azért vannak, hogy elvégezze a dolgát. Ha aztán el akarom vinni egy nagyobb sétára, akkor igenis átöltözök, futtatóra meg pláne nem jutna eszembe ilyen ruhában menni, főleg, ha látom mekkora sár van. És írtam azt is, hogy az ő kutyája ugyanúgy felugrált és nem csak rá, hanem rám is és én is sáros lettem, de eszembe sem jutna ezért megrúgni egy kutyát (mondjuk másért se nagyon tudom elképzelni). Egyébként nem egyformák a kutyák sem, örülj neki, hogy a tieid ilyen jól neveltek, de sajnos az enyém elég makacs természet, pedig elvileg nem jellemző a fajtára, de valahogy mégis kifogtam.:) Azért haladunk a tanulással, csak lassabban, mint gondoltam.
Szerintem, ha valaki normális ruhában megy kutyafuttatóra, az ne csodálkozzon ha ilyen történik vele. Ha annyira rohant le a kutyájával munka után, akkor 1. ne vigye futtatóba, 2. fogadja el, hogy benne van a pakliban, hogy sáros lesz. A XXI. sz-ban élünk, szerintem minden családban van mosógép.
Nálunk természetes, hogy külön van 'játszós' ruha kutyázni. Természetesen ilyenkor is próbáljuk elérni, hogy a kutya ne ugráljon fel ránk. De nem azért, hogy ne legyünk koszosak, hanem hogy tanulja meg, hogy nem szabad.
(Múltkor például találkoztam az utcán egy kutyással, akivel esténként együtt szoktunk kutyázni majdnem minden nap. Alig ismertük fel egymást normális ruhában. :)
Nekem is van külön kutyázós ruhám. Persze akkor sem harapom le se a sajátom, se idegen kutyák fejét, ha épp a farmerom lesz tappancsmintás. De ruhától függetlenül igyekszem leszoktatni a kutyát az ember összekoszolásáról.
Nálunk sokszor még a kutyaiskolába is rendes utcai ruhában jön a gazdik 90%-a, ezt se fogom megérteni, de ők legalább normálisan állnak az ilyenekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!