Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweiler, Dobermann, Amerika...

Rottweiler, Dobermann, Amerikai staffordshire terrier. Melyik lenne alkalmas? Nem őrző-védőnek, nem munkára! Hobbiból mert szeretem a kutyákat és főként a "kemény" kutyák tetszenek. Nevelhetőséggel hogy állnak? Időm van.

Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 16:43
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Én nem ennyire komolyan goldoltam, szal nem törzskönyvest akarok.Nekem nem kell törzskönyves "agyon tenyésztett" kutya. Volt egy kis tacskóm nagyon szép volt, később kiderült róla hogy epilepsziás!Nekem csak sima kutya kell, nem papiros.
2012. febr. 24. 20:17
 12/26 anonim ***** válasza:

A TK nélküli szaporított kutyák nincsenek szűrve semmire, ezáltal simán lehet az, hogy kapsz egy idegileg nem 100as és/vagy beltenyésztett kutyát mindenféle nyavajával. Azért egy ilyen típusú, általad is "keménynek" titulált kutyánál elég veszélyes is lehet.

Ha nem szeretnél sokat rászánni anyagi okok miatt vedd fel a kapcsolatot a fajtamentőkkel, de ne vegyél ismeretlen hátterű kölyköt.

2012. febr. 24. 22:27
 13/26 anonim ***** válasza:

a ZTP, az nem karakterteszt, hanem Német tenyészszemle. Amiről itthon eléggé ellentmondásosak a vélemények.

Kérdező. Amiket itt felsoroltál, azok munkakutyák. teljesen mindegy, hogy már a tenyészvonalak eltolodtak küllemirányba, a génekben akkor is benne van a munkára való hajlam. tehát nekik nagyon nem elég a futkározás, meg a simi-simi. Dolgoztatni KELL. különben talál magának elfoglaltságot, és akkor rombol. Ezet tartsd szem előtt, mielőtt választasz. én csak a dobiról tudok nyilatkozni. Nem szabad bárhonnan venni, mert sajnos a fajta elég sok betegséggel terhelt. Gondolom te sem szeretnéd, ha a gyönyörű, okos kutyád 4-5 évig lenne veled. ha nem tudsz sok pénzt rászánni, vegyél fel tenyésztőkkel kapcsolatot, ha esetleg születik fog, here, szinhibás kiskutya, tartson evidenciában. még akkor is jobban jársz, mint egy ellenőrizetlen helyről vásárolt kölyökkel.

2012. febr. 25. 07:56
 14/26 anonim ***** válasza:
A fajtamentők Magyarországra nem adnak dobermannt.
2012. febr. 25. 07:57
 15/26 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy a ZTP nem csak egy karakterteszt, de az is van benne. Szerintem egy támpontot ad plusszba, ha a tenyésztő veszi a fáradtságot és felkészíti illetve le is vizsgáztatja ott a kutyáját, nem csak küllemileg bíráltatja mielőtt tenyésztésbe vonja (de ez persze saját vélemény).

Dobermannt lehet nem adnak (meg is értem), de amstaffot pl. közvetítenek a fajtamentők itthonra.

És ezen felül sajnos egyre több megunt ilyen jellegű kutya (roti, amstaff, roti...) van, akinek ilyen-olyan oldalakon próbálnak gazdát keresni, mert rájöttek, hogy nem csak dísz ez a fajta kutya, hanem foglalkozni is kell vele.

Bevallom tényleg benne vannak mindenféle betegségek is a pakliban (nem a tenyésztett, hanem az agyonszaporított kutyák közt, bármelyik fajtáról is beszélünk), ha ismeretlen hátterű kutyát vesz az ember, de ezeknél a kutyáknál az idegi eredetű problémák kifejezetten veszélyessé tehetik őket. Ha az ember vesz egy idegbajos tacsit és egyszer bekattan akkor bokán harap, de egy idegbajos rottweiler/dobermann/amstaff... akár életveszélyes is lehet. Ezt mindenképp szem előtt tartanám.

2012. febr. 25. 08:17
 16/26 compactegon ***** válasza:

figyelj, papírok nélkül ilyen kutyát semmiképp ne vegyél. ha mégis megteszed, kockáztatod a magad és a környezetedben élők épségét. nem azt mondom, hogy százezreket adj ki rá, de lehet találni "hibás" kutyákat, de legalább nagyobb eséllyel kapsz normális kutyát törzskönyvvel. persze lehet szerencséd, de szerintem te nem az a fajta vagy (bocs ha tévedek), akik bevállalnának egy csípődiszplázia műtétet, ha arra kerülne a sor. ha nincs pénzem, nem veszek olcsó szart, hogy aztán többszörösébe kerüljön az évek során.

de hogy a kérdésedre is válaszoljak: nekem a dobi nagyon tetszik, szerintem nagyon elegáns és tiszteletet parancsoló kutyák. nekünk staffink van és gyönyörű. ő is tekintélyt parancsoló kis szuka, de mindenkit imád.

2012. febr. 25. 11:02
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nagyon meg kell gondolnom.Egyik barátomnak amstaffja van, egy barátjátol vette.Volt vagy 8 kiskutya, a végén már szinte ingyen osztogatta a srác őket.A hiba csak ott volt,hogy sok kutya egy településre ment, más-más gazdákhoz,és elvitték fülhegyezésre őket,az áltatásból pedig nem ébredtek fel!(barátom nem is merte elvinni a sajátját)
2012. febr. 25. 11:48
 18/26 A kérdező kommentje:
Na most a helyzetem nem ilyen egyszerű,az igazság az hogy van egy goldenem is, vele sokat játszok, viszem sétálni,futni a pályára,labdázok vele az udvarba,csak mikor nem vagyok itthon sokat ás,kapar,és rág.Tudom azért mert unatkozik.Na mellé szeretnék egy kutyát.
2012. febr. 25. 11:51
 19/26 A kérdező kommentje:
akivel szintén ugyanezeket megcsinálnám,az amstaffokat kilövöm, mégis csak terrierek,őket hagyom.Dobermann és a Roti is nagyon tetszik, a dobinál annyi bajom van,hogy kiskorában a fülvágás nehézkes, nem értek hozzá, nem tudom hogy kell kötözni,stb...
2012. febr. 25. 11:54
 20/26 compactegon ***** válasza:
azért, mert lódoktorok is elmehetnek állatorvosnak sajnos. ha tudták volna, hogy a staffiknak harmad vagy negyed annyi altató elég, akkor felébrednek altatásból. viszont ha goldened is van, akkor a staffit javaslom, a dobermannt nem tartom annyira játékos kutyának a többivel. akkor inkább válaszz egy bohóc staffordot :)
2012. febr. 25. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!