A habos hányás mitől lehet?
Mindenképp orvoshoz vele! Epe is lehet, de a habos dolgok mérgezésre utalnak. Lehet a fadarabbal, vagy valamivel kissé mérgezte magát
2012. febr. 24. 07:09
Inkább gyomorsav. Valószínűleg a fadarab ingerelte a gyomrát. Ha többet nem hány, akkor csak zárd el a fát ... ha hány akkor meg doki.
2012. febr. 24. 07:09
mi ez a hülyeség!! Ha habosat hány az egyfajta tisztulás a kutyáknál,,szőr csomó, csont darabok stb. EZ TERMÉSZETES MINDEN RAGADOZÓ ÁLLATNÁL!
[link]
Nekünk az állat orvos is elmondta,hogy ez a hányás nem csak,hogy természetes,de ha nem hány akkor a gyomrába a szőrcsomó összegyűlik és az okoz bajt. És habosnak kell lennie.
2012. febr. 24. 07:25
Ez a habos hányás ,ha csak havonta egyszer van és a kutya kedve jó és eszik ,játszik,,olyan ,mint máskor az nem jelent bajt.
Ha többször hány az igen.
Mienk is habosat szokott hányni havonta két havonta,,attól függ.Ja és 9 éves és egészséges!
2012. febr. 24. 07:31
5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam!:) Még kölyök és első kutya, úgyhogy mindig megijedek, ha új dolog történik vele, de gyanús volt a fadarab, azért nem rohantam vele egyből orvoshoz.:) Akkor figyelem majd a mai nap és meglátom, hogy változik-e a viselkedése. Még egyszer köszönöm!
Sima gyomorsav, nem kell félni.
A feltakarítása az ami nem mókás, legalábbis én elkezdek tőle öklendezni :D
2012. febr. 24. 07:52
Little Red, erről az öklendezésről én is tudnék mesélni :D Nálunk a férjem ilyen, nagyon durván öklendezik tőle, amitől nekem is hányingerem lesz. Úgyhogy most már módszeresen kizavarom, ha Joey netán hányna - mert hogy ezt én bírom -, csak ez emberi dolgokat nem :D
Kérdező! Az én kutyámnál is előfordul, ha sok botot rágott össze és nyelt le, ne aggódj!
2012. febr. 24. 08:14
8/20 A kérdező kommentje:
Az elején én is öklendeztem, de már pár gusztustalan dolgot feltakarítottam azóta, úgyhogy kezdek hozzászokni!:D Csak az a lényeg, hogy a kutyának ne legyen baja én meg összeszorítom a fogam!:P
9/20 A kérdező kommentje:
Egyébként akkor módszeresen tiltsam le a botok rágásáról? Mert eddig úgy láttam, hogy nem nyeli le, de ezek szerint tévedtem.:S De ilyen alapon állhatok ott mellette végig, mert úgy meg mint a porszívó és az összes botot összeszedi a környékről.:D
Ugyanezt csinálja az enyém is. Ha úgy van elengedve, hogy nincs játszópajtása, olyankor botok után kutakodik. Mivel kamasz, lázadozik is néha, ilyenkor előfordul, hogy hiába tiltom le, fogja a botot és elrohan vele, ha hívom magamhoz, jön ő, de pont olyan távolságban megáll, hogy ne érjem el és ne tudjam kiszedni a szájából a botot. Miután szépen elrágcsálja a botot, onnantól megint minden oké. Egyszerűen nem értem nála ezt a botmizériát. Tiltsd le te is folyamatosan, nehogy úgy járj, mint én :)
2012. febr. 24. 09:39
Kapcsolódó kérdések: