Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bordeaux-i dogot szeretnék...

Bordeaux-i dogot szeretnék venni, de előbb jó lenne néhány "jótanács"! Milyen természetű ez a kutyus?

Figyelt kérdés
Kiskutyust szeretnénk a férjemmel, de nem nagyon ismerjük közelebbről ezt a kutyust, csak láttuk már egy pár alkalommal. Arra lennék kíváncsi, hogy gyerekekkel milyen, mennyire megbízható, hogy megmaradhat-e mellette a parkosított kertem és a cicáim, mert semmi képpen nem szeretném őt elzárva tartani. Persze lenne neki egy kis lekerített rész, de oda csak nagyon ritkán szeretném bezárni, pl. ha idegen van az udvaron. Kérlek adjatok tanácsot! Már nagyon szeretnék egy kiskutyát. Még az is lehet, hogy ketten lennének, hogy ne unatkozzanak, mert az jobb úgy nekik.
2009. jún. 6. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha fiatal korában hozzászoktatjátok a gyerekekhez, más háziállatokhoz, akkor abszolút békében lesz velük. Ha nem ismeri, akkor általában nemtörődöm, kivéve ha éppen a kajáját akarják elvenni, azt nem szereti. :)

Nyugodt természetű, esetenként lusta kutya, de játékos, nagyon tud örülni az embernek, méteres magasságokra ugrál, nagyon aranyos. Ha közel akarsz kerülni hozzá, akkor nem kiöltözötten tedd, mert NAGYON nyálaz! :D

Ijesztőnek tűnik, de igazából szelíd kutya, kivéve ha agresszívan nevelik, mert a hajlam azért benne van.

Nem feltétlenül igényli a kutyatársaságot.

De lehet, hogy nem mind ilyen, én tapasztalatból írtam. :)

2009. jún. 6. 12:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Még valamit elfelejtettem: Ha idegesítik, akkor hajlamos támadni! Emberre nem, de például ha folyamatosan ugató, vagy falánk kutya van a közelében aki meg akarja enni az övét is, vagy ilyesmi, akkor támadhat. De ha helyesen nevelitek, akkor valószínűleg nem fog, emberre pláne nem, szociális kutya. :)
2009. jún. 6. 12:36
 3/6 anonim ***** válasza:

A bordeaux-i dog egy igazi családi kutyafajta, békés, szelíd típus, nem is kifejezetten házőrző. Alapvetően domináns természetű, de nem agresszív. A nevelése nagyon komoly munka, tapasztalatot és következetességet igényel.

Viszont nagyon drága! (Százezernél kezdődik).

A pofa ráncait rendszeresen tisztítani kell. Nagy mozgásigényű, rengeteget eszik. Jellegzetes fajta betegsége a diszplázia, nagyon figyeljetek oda még tenyésztőnél is, hogy mindkét szülő le legyen szűrve.

Egy megfelelően felnevelt bordeaux-it nem kell elzárni idegen elől.

2009. jún. 6. 15:25
 4/6 anonim ***** válasza:

ha két ellenkező neműt vezsel,akkor valamelyiket ivartalaníttasd..

egyébként örökbefogadni nem szeretnél ilyen fajtájú kutyát?

amúgy a tartása,eteése nagyon költséges,nem jó neki a Pedigree és társai..

2009. jún. 6. 16:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!!

Aki tud, írjon még, mert nagyon hasznosak a válaszaitok!

2009. jún. 7. 08:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem Bordeaux-i dogom van. Most 1,5 éves. Kis korában igazi rosszcsont volt, mindent megrágott ami csak a szája közelébe került! De mára mára kinőtte ezt!:) Nálunk van még 3 cicus és 2 kistestű kutyus is rajta kívül, de megvannak egymás mellett. Nem tagadom, néha vannak összezördülések, de az inkább a kisebb kutyák makacs viselkedése miatt van. A Bordeaux-i dog kutya tapasztalataim szerint nagyon értelmes és okos fajta. Tanítani sem kellett pedig eleinte terveztem. Szóval csak ajánlani tudom ezt a fajtát, mert amellett hogy gyönyörű kutya még okos is!=)
2009. okt. 29. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!