Miért barnul a kutyám bőre?
Vettem egy fehér-barna foltos csivava kant, 2007 szeptemberjében született.
Eddig kétszer fedezett, erre gondoltam, hogy nem-e ettől barnul. Először csak pöttyösödött a hasa, majd egész nagy foltok lettek rajta, most meg szinte az egész hasa barna, holott eddig fehér volt a bőre.
Most már a szőre között is a hátán és az oldalán is pöttyös, és átlátszik a szőrén. Hírtelen ránézésre olyan, mintha koszos lenne.
Miért lehet ez? Teljesen elcsúnyul így.Köszönöm a válaszokat.
jézusom..megint egy ididóta,aki azt hiszi a kutya ember és vágyik a szexre..ez náluk ösztön..nem kell hogy életében akár 1x is fedezzen..szép dolog,veszel egy kutyát,aztán rögtön azt nézed,hogy mivel tudná behozni az árát..
egyébként a kutyád pont az alsó súlyhatár,nem kéne szaporítani..
hogy ti mekkora marhák vagytok! Attól, hogy sok ember túlszaporítja a dögjeit, és utána nem tud vele mit kezdeni, az hagy ne legyen már az én bajom.
Képzeld, tenyésztő hozta, azt mondta, hogy a papírra majd az ő kanját írja be. Ez engem meg már nem tud érdekelni.
Milyen állatvédőkről van szó? Ilyenekről mint te? Akik csak fórumokon verik magukat, hogy ilyen meg olyan állatvédők, közben meg lehet hogy belerúgsz a macskába, mert ott fekszik a küszöbön. Ugyan már!
tenyésztő ilyet nem csinál,amit írsz..ez szaporító ...
és a te felelősséged is a kölykök sorsa,hiszen te tetted rá a kant a szukára..
1. Az olyan embert, aki tk-t hamisít nem tenyésztőnek hívják, ő csak egy szaporító. Szűretlen ismeretlen vérvonalú kutyával fedeztetni, ennek semmi köze a tenyésztéshez. A tenyésztő a fajta pszichikai és fizikai tulajdonságainak fejlődését tartják szem előtt. Mellesleg okirathamisítást követ el.
Legyen csak egy tulajdonos elégedetlen, legyen neki valami gyanús, kérjen egy DNS vizsgálatot és vége a "tenyésztésnek"
2.Ha te ebben résztveszel ugyanúgy bűnös vagy.
3. Igenis a te felelősséged is, hogy ne legyen több szaporított kutya. És a te felelősséged az is, hogyha rokonpároztatásból (amit ugye nem tudhatsz) a szűrések hiánya miatt beteg kutyák születnek.
4.Sokan írnak ide, akik még nálam is aktívabban részt vesznek az állatvédelemben. de én is megteszem amit lehet, menhelyen sétáltatok, a törzskönyveseim mellett van menhelyi kutyám is. És a törzskönyvesek is ivartalanítottak. (bár jóval drágábbak mint egy csivava) Mégsem tenyésztek, mert van itt elég kutya.
Sajnos a szavaidból az derült ki, hogy abszolút felelőtlen ember vagy. Felelősséget se a közvetlen környezeted, se a természet iránt nem érzel. Még a kutyádról se szóltál egy jó szót se, csak amiatt aggódsz, hogy elcsúnyul és nem hoz több pénzt.
Nagyon remélem, hogy a chip bevezetése után valóban megszületik az új törvény, ami a szaporítást korlátozza, illetve az almot lehozóknak felelősséget kell vállalniuk a kölykökért. Élethosszig.
Téged csak sajnállak. Nem lehet jó ilyen szűklátókörűen leélni az életed.
inkább az árva gyerekekkel kellene foglalkoznotok, nem pedig a dögökkel, azokat el kell altatni, és kész. Nem pedig a pénzt költeni rájuk feleslegesen. Ha ezt te nem látod be, akkor nem tudom ki a szűk látókörű.
A kölykökért meg vállalja a felelősséget, akinél születnek, ezért nem vettem szukát.
Azért, mert egyesek ennyire be vannak gyöpösödve, mint te, azért pedig nem fogok lemondani róla. Igen is szeretem a kutyám, megkap mindent, okos, jólnevelt kutya, így még nem láttad, nem mondhatsz róla véleményt.
Ha nem tudsz értelmeset hozzászólni a kérdéshez( ami látszik a válaszaidból), akkor inkább ne is írj semmit.
Ha annyira állatvédő vagy, akkor nyiss te is egy menhelyet, etesd őket, pucold a szart utánuk, 2 hónap mulva már te sem leszel akkora állatvédő.
Részemről ennyi.
a dög a jó édes anyukád aki a világra fosott egy ilyen begyöpösödött ringyót, mint amilyen te vagy.
tudod mit? sz.opd le a kutyáidat, talán lenyugszol.
tegnap is hoztak hozzám szukát, és 2 hét múlva jön a következő. Úgyhogy nagyüzemben nyomjuk :)
te meg az irígységtől az orrod hegyéig sem látsz el, a szitkozódást pedig nem én kezdtem, csak reagáltam az általad válaszoltakra.
Így hát kedvesem akár milyen puha p.öcs vagyok, csak kell a kutyám a magadfajta "becsületes" tenyésztőknek.
Minden jót, én meg ahogy mondtátok, megyek, és ráteszem a kanomat a szukára. Igaz megy neki egyedül is, de majd közben rád gondolok, és jót nevetek.
Csak azert regisztraltam, hogy kifejezzem szegyenemet, hogy idaig jutott az emberiseg. Egy egyaszeru kerdesre, hogy lehet szegyen nelkul ilyen csunya valaszokat adni, konyorgom? Hogy lehet ilyen roszindulatunak lenni? Azert talaltam meg az oldalt, mert egyebbkent , a sok rosszindulatu emberhez intezve, az en kutyam IGAZI csivava es nyaron foltosodik, peddig nem "napozik". A miertjere voltam en is kivancsi. Tehat fajtiszta es foltosodik.
A fedesztetes vagy szaporitas azert szukseges ( nem csak penz miatt)barmilyen tiszta is a kutya , mert igy hormonalisan egezsegesebb lesz es tovabb fog elni is.Tehat mindenfelekeppen jobb ( az orvos is ezt ajanlja)ha a hazi allatot legalabb egyszer fedezteti az ember vagy a nostenyt ellezteti. En a szukamat 35000 Ft-ert ivartalanitottam amit most nagyon sajnalok. Es tovabba a sok rosszindulatunak valaszolva, ha lettek volna kiskutyai akkor eladtam volna en is PENZERT. Mert garantalom, hogy senki nem adja oda ingyen a szuletet kiskutyakat, ilyen helyzetben csak a "mennyiert" a kerdes. Kanadaban elek es itt a keverek kutyakat is 500-600-$ ert adjak. A minimal ber pedig 1600 $. Nagyon sajnalatramelto , hogy ilyen magyar is van mint akik irtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!