Milyen a husky?
Nekem van egy 7 eves kan huskym,es imadom.Egyaltalan nem ugy van ahogy remisztgetnek a huskyval,hogy ilyen,meg olyan,meg nem tanithato,..stb.Ez is kutyatol fugg es nem a fajtajatol.Utalom mikor egy fajtara rahuznak kulonbozo jelzoket es jellemzoket.
Mas huskyjat nem tudom milyen,de az enyem ilyen:nagyon intelligens,ertelmes,igenis tanithato,sot az enyem meg is vedett mar engem,azt hitte bantani akar egy valaki,mikor a kezet emelte ,es ramorgott,pedig azt irja mindenhol hogy a betoro kezet is megnyalja es nem alkalmas vedesre.Valoban nagyon baratsagos,de azert ha ellensegnek erzi,vagy veszelyesnek,igenis ramordul.Nagyon csaladcentrikus,nalunk o kinti-benti kutya,es imad bent lenni,de a szabadban is.A meleget is,hideget is nagyon jol birja.A szore nyaron iszonyatosan elkezd hullani,vattaszeruen jon belole a szor,egyszer az also reteg,utana az aprobb es hosszabb szor.Ilyenkor rengeteget kell fesulni,hogy mihamarabb megszabaduljon a teli bundatol es hogy szep,apolt legyen a szore.Telen nincs ilyen gond,mint barmelyik mas kutyanal sem,de azert mint minden kutyat,neki is kell telen is a fesules,apolas.Az enyem nagyon bujos,simulos,hizelgos,imadnivalo.Van benne kis makacssag,de azert szot fogad.A problema fiatalon volt vele,mindig probalt szokni,ez valoban jellemzo rajuk,mert vonzza oket az uj terulet,hiaba a seta.De megoldottuk a kerites megnagyobbitasaval,es azota csak egy evben egyszer probalja meg,sikeresen,mert annyira okos,hogy hetekig ezt fundalja.Ezt onnan tudom hogy latszik mikor nezegeti a helyet,aztan mar lehet gondolni hogy hamarosan kitalal valamit,es mindig kitalal hogy tudjon atjutni a tloldalra,olyankor is mikor mi azt hisszzuk,itt bizony nem lehet atjutni.Ez minden ev oktobereben megtortenik,nem tudom miert.De olyankor resen vagyunk,eszrevesszuk,hazahozzuk,es egy evig megint nem probalkozik.Az enyem nem rombol,nem assa fel a kertet,soha nem csinalt ilyet,es a hazban sem tesz tonkre semmit.A plussmacijait is annyira imadja,hogy evek ota semmi bajuk,nem szedi szet oket.Nagyon alkalmaszkodo,szeretni kell es torodni vele,mint barmelyik masik kutyaval,es biztos vagyok benne hogy nem lesz gond a te huskyddal sem,ha vegul husky mellett dontessz.
Köszönöm a válaszokat:)
Mennyi az a nagy mozgásigény(kb. órában)?
Mozgásigény:
Reggel 8-kor kelünk, egy óra rohangálás a kertben. Aztán alvás délig. Akkor megint buli kinn, valakivel séta 3-ig. Kis pihi, 4-kor etetés, utána egy óra szobafogság, majd kezdődik az esti kergetőzés, ha jó idő van akkor kimegyünk a rétre, ha nincs, akkor a kertben. Este 10-kor általában aludni parancsolom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!