A városban tilos a kutyával póráz nélkül sétálni?
Szandi most megfogtál!:) Nem tudom! Próbáltam kibogozni,de nem jöttem rá. 2010.-ben adták ki az utolsó módosítást, de aztán az van mellé írva, hogy hatályon kívül helyezve. Na már most vagy a törvényre vonatkozik, vagy a módosításra.:S De lehet, hogy csak túl fáradt vagyok!:D
Itt a link: [link]
Egyébként nem hiszem, hogy a szájkosarat is annyira szigorúan vennék, mint a pórázt, kivéve, ha tényleg veszélyes a kutya, meg talán a tömegközlekedési eszközökön.
Nekem sincs 40 centi a kutyám, de jó lenne, ha ez a pórázra is vonatkozna, mert itt pl. szaladgálhatna kedvére, mert messzebb vannak az utak, de elvittem a futtatóra, hogy ne büntessenek meg és játszhasson kedvére, erre kiszökött a futtatóról és az úton szaladgált.:S Ennyit a futtatóról!:P
Miért lenne radikális egy kosár?
Nem abban éli le az életét. Ha el van engedve játszani, nem abban teszi. A nyakörv nem radikális? A szabályok, amiket megkövetelsz a kutyádtól, nem radikálisak?
Mivel manapság így van szabályozva a kutyatartás, ezt kell betartani. Ha nem lenne annyi gond kutyatámadásokkal, talán nem ilyen törvényt hoztak volna.
De a kutyatartók igen sok félék, így általában a rosszabbik oldalát jobban észreveszik az emberek.
Belátható időn belül nem is fog enyhülni a szabályozás.Én talán meg sem érem:((
#23, nem értem a gondolatmenetedet: "Ha el van engedve játszani, nem abban teszi"
Magyarul, ha láb mellett pórázon jön teljes kontroll alatt, amikor esélye sincs megharapni bárkit is, akkor legyen rajta szájkosár, de ha elengedem a pórázról, hogy szabadon rohangáljon, akkor a szájkosarat is levehetem? Amúgy a kutyák 99 százalékára tök felesleges a szájkosár, ráadásul szájkosárban nem lehet szocializálni sem emberhez sem másik kutyához. Nagyon kevés olyan helyzet van egy átlagos kutya életében, amikor valóban indokolt a szájkosár használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!