Hogyan tanítsam a kutyámat pórázon normálisan (ne húzzon) közlekedni azok után, hogy hetek óta próbálkozom a hirtelen rántás és/vagy ha feszül a póráz, megállok, míg nem veszi fel velem a szemkontaktust módszerekkel?
Fontos, hogy kb. 1 éves kutyus, befogadott és soha életében nem volt sem pórázhoz, sem engedelmességhez szoktatva.
Köszönöm!
Köszi!
Ezt is próbáltam, de akkor megfogja a pórázt és rángatja... Van még valami olyan módszer ezeken kívül, ami azért "állatbarát"?
Köszi!
Azt próbáltad esetleg, hogy jutalomfalattal a lábad mellett tartani? Tehát miközben melletted van, folyamatosan adagolni neki a falatokákat?
A sima fojtó van még egyébként, amit szoktak ajánlani, az még nem kínzás neki... Ha rántasz egyet, csak akkor feszül be, egyébként ha szépen megy, akkor tök laza.
"megfogja a pórázt és rángatja"
Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Ezek szerint totál játéknak veszi az egész huzavonát...
rángatni semmiképpen ne rángasd.
megállni meg addig kell,amíg nem feszül a póráz. a szemkontaktus nem fontos.
ennek,vagy a visszafordulós dologonak működnie kell!!
nekem 7éves menhelyi kutyám van 5évesen lett örökbe fogadva és ugyanezt csináltuk.nekem bevált.de csak lefárasztás után gyakoroltunk mindig.
Köszönöm, a jutifalatot még nem próbáltam, kipróbálom! Köszi!
Aztán lehet, hogy folyamodok valami eszközhöz, amit írsz, csak addig, amíg egy kicsit lehiggad szegénykém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!