Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam a kutyámat...

Sakti kérdése:

Hogyan tanítsam a kutyámat pórázon normálisan (ne húzzon) közlekedni azok után, hogy hetek óta próbálkozom a hirtelen rántás és/vagy ha feszül a póráz, megállok, míg nem veszi fel velem a szemkontaktust módszerekkel?

Figyelt kérdés

Fontos, hogy kb. 1 éves kutyus, befogadott és soha életében nem volt sem pórázhoz, sem engedelmességhez szoktatva.

Köszönöm!

2012. febr. 10. 13:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
Nem elég, ha csak megállsz. Vegyél 180 fokos fordulatot és indul el a másik irányba, ezzel magaddal rántva a kutyát is, majd ha újra befeszül a póráz, újra csináld ezt. Türelemjáték...
2012. febr. 10. 13:02
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ezt is próbáltam, de akkor megfogja a pórázt és rángatja... Van még valami olyan módszer ezeken kívül, ami azért "állatbarát"?

Köszi!

2012. febr. 10. 13:04
 3/12 anonim ***** válasza:

Azt próbáltad esetleg, hogy jutalomfalattal a lábad mellett tartani? Tehát miközben melletted van, folyamatosan adagolni neki a falatokákat?

A sima fojtó van még egyébként, amit szoktak ajánlani, az még nem kínzás neki... Ha rántasz egyet, csak akkor feszül be, egyébként ha szépen megy, akkor tök laza.

2012. febr. 10. 13:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Mennyire fárasztod le egyébként a kutyát előtte? Tele van energiával vagy megfuttatod, mielőtt pórázhoz szoktatnád?
2012. febr. 10. 13:12
 5/12 anonim ***** válasza:

"megfogja a pórázt és rángatja"

Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Ezek szerint totál játéknak veszi az egész huzavonát...

2012. febr. 10. 13:15
 6/12 anonim ***** válasza:
A miénknél is ez volt. Aztán vettünk egy szegecses nyakörvet, és egyáltalán nem húz. Szépen jön, és nem okoz magának fájdalmat. Szerintem nem állatkínzás.
2012. febr. 10. 13:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Szöges nyakörv? Nem éppen állatbarát. Rendes nyakörvvel, ugyanolyan szépen sétál?
2012. febr. 10. 13:28
 8/12 anonim ***** válasza:

rángatni semmiképpen ne rángasd.

megállni meg addig kell,amíg nem feszül a póráz. a szemkontaktus nem fontos.

ennek,vagy a visszafordulós dologonak működnie kell!!

nekem 7éves menhelyi kutyám van 5évesen lett örökbe fogadva és ugyanezt csináltuk.nekem bevált.de csak lefárasztás után gyakoroltunk mindig.

2012. febr. 10. 13:45
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a jutifalatot még nem próbáltam, kipróbálom! Köszi!

Aztán lehet, hogy folyamodok valami eszközhöz, amit írsz, csak addig, amíg egy kicsit lehiggad szegénykém.

2012. febr. 10. 14:45
 10/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy városban lakunk, tehát ki kell érnünk a "terepre" Ez kb. 15 perc, mire el tudom engedni. (Ezt legalább egy héten 4-5ször megcsináljuk) Mikor ott kitomboljuk magunkat (együtt játszunk), akkor utána hazafelé egész "normálisan" közlekedik. Nem az első kutyám, de akik eddig voltak, őket kölyökkoruktól szocializáltuk, neveltük, itt viszont nulláról indulunk, csak egy felnőtt kutyival. Alapvetően dominancia problémák vannak, és egy nagyon intelligens, akaratos állatról van szó.
2012. febr. 10. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!