Van 2 dp-s kutyám, de nem birom fent tartani őket sokáig, van valakinek valami elfogadható ötlete, hogy mit tegyek? Mikor vásároltam őket nem számítottam erre, hogy dp-s lesz mind a 2
Figyelt kérdés
2012. febr. 22. 18:54
41/69 anonim válasza:
Lehet? Nem lehet? Ti nem törekedtek a jobbra, hanem elfogadjátok a C-t, már majdnem a D-t is, ezt nem tartom helyesnek. A C nem tökéletes és egy nem tökéletes kutyát tenyésztetek tovább. Lehet a 3. generáción fog kiütközni. Ahogy Akiteki írta, sok vita van a téma körül, éppen ezért kellene komolyabban venni a dp-t. A szabályzat nem érdekel. Én nem venném meg a C-s dp-s kutya kölykét!
42/69 anonim válasza:
"Az itt felsorolt kutyák a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület diszplázia-bizottságaihoz eljuttatott röntgenfelvételek alapján csípő- és könyök-diszplázia szempontjából kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek, így továbbtenyésztésre javasoltak."
Mennyi C-st láttok itt?
44/69 anonim válasza:
Elfogadjuk a C-t, mert nem okoz a kutyának gondot. A jobbra törekszünk, ezért amikor a párosításokat megtervezi az ember, akkor a dolgok között ezt is figyelembe veszi. De a tenyésztés sajnos nem matematikai képlet, ahol fixen ugyanannak az eredménynek kell kijönnie. Egy kutyánál több dolgot vesz figyelembe az ember, a csípőszűrési eredménye az egyik.
45/69 anonim válasza:
Ott C és rosszabb kutyát nem is fogsz látni.
46/69 anonim válasza:
Lehet, hogy te elfogadod, de mint kutyatulajdonosok én és sokan mások, nem fogadjuk el. Remélem egyre többen leszünk, akik nem, minél jobban terelődik a figyelem a dp-ra, annál többen. Aki pedig nem törekszik a jobbra az húzza le a rolót!
47/69 anonim válasza:
Azért nem, mert van alapja, hogy miért nem javasolják tenyésztésre a C-s kutyát!
48/69 anonim válasza:
"Az itt felsorolt kutyák a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület diszplázia-bizottságaihoz eljuttatott röntgenfelvételek alapján csípő- és könyök-diszplázia szempontjából kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek, így továbbtenyésztésre javasoltak."
49/69 anonim válasza:
A kutya nem csak a csípőjéből áll...ha csak az vennénk figyelembe már sok fajta nem is lenne...
Pl van egy szuka (fiktív) az összes genetikai betegségre mentes de C a csípője, jó a külleme a karaktere stb akkor csak a csípője miatt nem kell kivonni a tenyésztésből...
Mindent figyelembe kell venni és úgy mérlegelni
50/69 anonim válasza:
Mit ér a többi jó tulajdonság, adottság, ha egész életében kímélni, óvni kell? Mondjuk egy munkakutyánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!