Van 2 dp-s kutyám, de nem birom fent tartani őket sokáig, van valakinek valami elfogadható ötlete, hogy mit tegyek? Mikor vásároltam őket nem számítottam erre, hogy dp-s lesz mind a 2
A C a legtöbb fajtában tenyészthető (az enyémben is), mivel még idős korban sem okoz problémát a kutyának. És nem csak nálunk: az USA-tól kezdve a Skandináv államokig gyakorlatilag mindenhol. Egyetlen helyen nem, a Dánoknál, de ott tudtom szerint ez kivétel nélkül minden fajtára igaz.
Kedves kérdező, ugye te vagy az, aki állandóan "temetni akarja" az előszűrésen C-s csípőjű kutyáját? Ha igen, akkor ismét csak azt tudom mondani, amit az előző 2 kérdésednél már leírtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2604317-milye..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2560457-1szer..
26-os vagyok. Még egy: eszedbe ne jusson kalciumot nyomni a kutyába! Ahogyan az a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület honlapján is olvasható egy cikkben, a túl sok kalcium az egyik dolog, amivel el lehet cs.szni egy kutya ízületeit. C vitamin, zöldkagyló, visszafogott táplálás. Ha meleg idő lesz, akkor vidd el gyakran úszni valahová.
"A táplálék kálcium tartalma jelentősen befolyásolja a csontrendszer fejlődését. A magas kálcium bevitel hatással van a homeosztázisra, befolyásolja a hormonális szabályozást. Ennek következtében hiperkalcémia, hipofoszfatémia alakul ki, a mellék pajzsmirigy működésének csökkenése, a pajzsmirigy C-sejt aktivitásának fokozódása jelentkezik. Az oszteoblast aktivitás fokozódik, az oszteoklast aktivitás csökken, megnő a csontok kálcium tartalma.
Ezek alapján megállapítható, hogy a kálcium túladagolás káros a nagytestű kutyák csontrendszerének fejlődésére.
A fenti folyamat hátterében a kutyák kálciumfelvételének bélbeli szabályozása áll. A magas kálcium tartalmú táplálék etetése esetén a kutya nem tudja csökkenteni a felesleges kálcium felszívódást, ilyenkor a kálcium jelentős passzív transzportja következik be.
Alacsony kálcium tartalmú táplálék etetése esetén azonban, fokozódik a kálcium felszívódás a bélből. Ilyenkor a bevitt kálcium akár 90 %-a is felszívódhat, tehát a kutya jobban tud védekezni a kálcium hiány , mint a kálcium túladagolás ellen."
11-es
Szerintem arra számított, hogy az első éveikben egészségesek lesznek, hiszen nem kevés pénzt fizetett értük. Azért elég durva, hogy mindkettő C-s csípőjű.
Zöldkagyló:
Számold ki mennyibe kerül 2 kutyára. Kapásból min.20.000 az első hónapban és akkor még nem ettek a kutyák.
Diszplázia műtét a legrosszabb esetben, ha műteni kell (igaz ez itt ez még nem áll fent), 2 kutya 4 csípő = 500.000.
Gondolkodj!!!
Az, hogy mit enged a tenyésztési szabályzat és mi az etikus a születendő kutyákra nézve, az 2 különböző dolog. Lelkiismeretes tenyésztő ilyen csípővel nem tenyészt, hiszen a fajta javítása, nem a tönkretétele a cél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!