A lakásban élő kutyusotoknak engeditek, hogy az ágyatokra/ba feküdjön?
Egyértelműen nem!
Eszébe sem jutna, nevelt kutyánk van.
A megfelelő sorrend megvan, a kutyáim nagyon jól neveltek, akár emberek között vagyunk, akár bármilyen más állattal, mindig kezelhetőek és kontrollálhatóak, sokkal inkább, mint a legtöbb kutya.
És igen, az ágyamban alszanak.
Igen, engedem, hogy ráfeküdjön, ha úgy akarom.
De ha épp nem akarom, azt egy ránézésből észreveszi, és lemegy.
Nálunk sem aludhatnak az ágyban. Van nekik külön fekhelyük.
Csak nekem böki a szemem, hogy csak az lett lepontozva, aki nem engedi a kutyát az ágyába? :(
Imádom ezt a szélsőséges és ostoba felfogást. Ez is, hogy csak akkor jól nevelt egy kutya, ha nem a gazdi ágyában alszik, olyan, mint hogy a kutyának kínzás, ha lakásban él. Mindenki maga dönti el, mit tehet meg a kutyája és mit nem és azt hiszem, senki másnak, de különösen nem idegen, arctalan embereknek nincs joga efölött ítélkezni.
És a kutyám az ágyamban alszik velem.
Mindenkinek módjában áll eldönteni, hogy szeretné-e az ágyában látni a kutyáját, vagy nem. A kitartó, makacs és a gazdi falkavezérségét állandóan megkérdőjelező kutyát szerintem sem szerencsés felengedni bármikor az ágyba...viszont ha CSAK engedéllyel mehet fel, az pont, hogy a gazdi pozícióját erősíti a kutya szemében!
Én nem engedem fel az ágyamra a kutyámat, nem is akar feljönni. Eddig a nálam töltött 3 éve alatt max. 5-ször hívtam fel az ágyba, akkor ott simiztem, dögönyöztem, pihentünk egyet, de kis idő után magától ment is le.
Kan kutya, hagy némi nyomot maga után, hullik a szőre...nem túl gusztusos és higiénikus szerintem a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!