A Golden retriever és a Labrador retriever milyen házörzők, melyik kutyafajta a legjobb házörző?
A mérgezett kolbival vitatkoznék kicsikét. Egy kutyát meg lehet tanítani, hogy kaját idegentől és földről nem veszünk el nem szedünk fel. Pláne ha jól van tartva a kutya.
Szomszédomnak óriás snaczija volt. Imádtuk egymást de még tőlem se fogadott el semmit. Akkor sem még sutyiban sem amikor a gazdája nem volt ott.
Ha azt mondták neki fekszik, ott marad úgy volt addig amíg a gazdi vissza nem jött a közértből és ebből az állapotból semmi sem zökkenthette ki. Minden parancsnak feltétlen engedelmeskedett igaz rengeteget foglalkoztak vele és tanították. Nagyon okos príma kutya volt csak irigyelni lehetett a gazdáját.
Amitől én tartanék az az, hogy lefújhatják. De az is hanggal jár mert ugat, nyüszít, dühöng továbbra is. Ha jó a kerítés, elég sűrű, vagy növények vannak előtte belülről akkor nehezebb dolguk van. Egy kutya nagy segítség szerintem is. De igaz valóban sokba kerül gondozni, foglalkozni kell vele és szeretni.
Az én labrador-husky keverékem kitűnően védelmezi a házat. Az egyéntől függ, hogyan neveled. Ha hagyod, hogy megugassa az embereket a kertedből akkor valószínüleg kiváló házörző lesz.
Remélem tudtam segíteni. ;)
Ezek közül egyik sem :)
A párom kutyabolond, nekünk Sarplaninac /jugoszláv farkasölő, sárhegyi néven is ismert/ kutyánk volt amikor zártkertben laktunk és sokat voltam egyedül.
Tökéletes házőrző, mind a külseje, mind a hangja elég ahhoz, hogy eltántorítsa az esetleges betörőt, de ha ez sem elég és próbálkozik, élve nem jut ki /ezért raktunk ki hatalmas táblát a kapura/.
Amúgy a családdal nagyon barátságos, hízelkedő, de figyelni kellett a jelzéseire,ha morrant akkor már nem szabad tovább gyűrni :)
A legjobb kutya a világon ha jó szülőktől választasz.
Idegennel 1 másodpercre sem lehet magára hagyni, simogatta egy ismerős és épp csak az ajtó mögé dugtam a fejem, máris megkapta.
Összességében imádtam ezt a fajtát, de csak akkor jó választás ha élete végéig megtartod, mert egygazdás kutya.
Ja, és nem szerencsés ha a kutya előbb van, mint a gyerek,úgy bánik vele, mint vendéggel.
nekünk volt német juhász keverék, attól idegen harapás nélkül nem tudott bejönni.A haveroméknak kaukázusija, attól meg mindenki bemehetett.Szomszédnak bernáthegyije, de úgy el volt vadítva hogy öcsémről leszedte a kabátot is.
Aztán volt nekünk pittbul-staffordshire keverék, jól kigyúrva, hússal csonterősíővel etetve, viszont annyira jámbor volt hogy a kutyákon és a sündisznókon kívül bárki bejöhetett tőle.Még a macskákat sem bántotta...Aztán volt egy kétajtós szekrény ismerősömnek két rotija,minden héten többször jött hozzá egy fószer "edzeni", na azoktól senki nem mehetett be élve a gazdáján kívül.A vasat harapták a ketrecen ha bárki bement az udvarba és ők be voltak zárva...Ebből is látszik hogy minden nevelés kérdése.Lehet csinálni bernáthegyiből vadállatot, és pittbullból bernáthegyit :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!