A Golden retriever és a Labrador retriever milyen házörzők, melyik kutyafajta a legjobb házörző?
Jelezni talán jeleznek, de nem hiszem,hogy olyan nagyon öriznék a területÜket... tapasztalatból mondom.
Nekem is van egy goldenem és a kutya melett lopták el a szánkónkat :)) pedig ott volt az udvaron a kutya is mégis elvitték.
ez a két fajta tényleg nem jó házőrzésre , régen ahol a mamámék laktak és ott sarkon volt két goldi, oda mentem a kerítéshez kidugták a fejüket és annyira csóválták a farkukat oda tettem a kezem megnyalták végűl megsimogattam őket , amikor mentünk a mamáékhoz és a kutyusok ott voltak mindig megsimogattam őket.. ezzel a kis történettel akartam azt még jobban megerősíteni hogy nem jók házőrzésre,azért tartják őket sokan ,mert nagyon barátságosak..
német juhászt ajánlom én is vagy pedig egy menhelyi keveréket ,ismimnek egy kaukázusi és német juhász keveréke van menhelyről a kutya nagyon jól őrzi a házat, de ugyan akkor barátságos is a családdal , de egy idegen csak úgy nem mehet be,csak ha vki kimegy és be kíséri az illetőt..szóval azért menhelyen is kilehet fogni jó kutyákat..
Volt már kutyád vagy első kutyás lennél? Mert nem mindegy. Az igazán jó házőrzőhöz határozott fellépés, következetes nevelés kell, mert keményebb, makacsabb, dominánsabb fellépésű kutyák.
Talán kezdhetnél közép schnauzerrel. Jó a mérete, nem öleb de nem is egy hegyomlás, karakán kutya de nagyon okos, nem egy véres szájú fajta.
Esetleg még a német juhászt tudnám említeni de nála nagyon oda kell figyelni mert az állomány nagy része elkorcsosult, csípődiszpláziás. Csak jó tenyésztőtől érdemes beszerezni. Vagy szétnézni a német juhász fajta mentőknél. Ha nem ragaszkodsz fajtiszta kutyához menhelyeken is lehet nagyobb testű kutyákat találni. Akik belekerülnek az örökbe fogadási programba azokat már mind lecsekkolták, tudják mit tud, milyen a vérmérséklete mire alkalmas. A keverékek még egészségesebbek is és ugyanúgy őrzik a birtokukat ehhez nem kell fajtisztának lenni. Nagyon hálásak a szeretetért.
Mindenesetre akármit választasz ne szaporítótól vegyél erre ügyelj. Hiába olcsóbb később az állatorvosnál behozza a lemaradást sajnos.
E közül a 2 fajta közül egyik sem jó házőrző.
De amik jók:
Német juhász, Roti, Dobberman, Káj, Kuvasz, Komondor, Kau, Boxer stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!