A héten vittem a kutyusomat sétálni,a lépcsőházból póráznélkül kiszaladt és oda rohant hozzá egy staffordshire terrier,de az nem bántotta csak amikor az enyém rámorgott!orvosi ellátásra szorult a kutyám! fel szeretném jelenteni a kutya gazdiait! megtehetem? mit kapnának ezért? mit csinálhatnának velük?
Figyu, lehet, hogy a staff egy harci kutya, de a yorkidra is jobban vigyázhattál volna... Igazából semmilyen alapod jogod nincs arra, hogy számonkérd a kutya tulajdonosát. Legközelebb jobban vigyázz.
Na azt mondjuk megértem hogy a kis yorkidon nem volt szájkosár, de attól még valóban oda kell rá figyelned!
2009. jún. 4. 12:26
12/21 anonim válasza:
hát akkor kedves kérdező inkább te vagy a sáros a dologban...persze az amstaff sem ártatlan. feljelenteni ez esetben nincs értelme,csak azt éred el hogy mind a kettőtöket megbüntetik!
2009. jún. 4. 12:27
13/21 anonim válasza:
Az ebrendelet szerint MINDEN KUTYÁT csak pórázon szabadna sétáltatni.
Próbáld megbeszélni a másik gazdival feljelenteni nem érdemes.. (1, variáció: téged is megbüntetnek, 2,variáció: ha "lökött" a másik gazdi akkor direkt széttépeti a kutyádat vagy megver téged).
2009. jún. 4. 12:30
14/21 anonim válasza:
ilyet találtam...
Ptk. 351. § (1) Aki állatot tart, az általános szabályok szerint felel azért a kárért, amelyet az állat másnak okoz.
Kutya-tartással kapcsolatos jogszabály:
- Kutyát közterületen (utcán, parkban és nyilvános helyen) csak pórázon, szájkosárral ellátva szabad tartani.(ez még a hatóságokra, (rendőrség stb.) és a munkakutyákra is vonatkozik
2009. jún. 4. 12:33
15/21 anonim válasza:
Nem egészen...az igaz, hogy közterületen póráz használata kötelező (kivétel az erre kijelölt kutyafuttató) de a szájkosár kérdését a települések ill Bp-en a kerültek maguk szabályozzák! Már aki megtette. Így történhetet az hogy kerültenként nem ugyanazok az előírások! Ez ált-ban fent van a neten. Ez alapján fognak büntetni...tapasztalatból tudom, voltam már tanuként ilyen ügyben és szépen végigmentünk, hogy milyen fajták, hol történt, és kin volt póráz/szájkosár...jegyzem mindkét felet megbüntették
2009. jún. 4. 12:39
16/21 anonim válasza:
Te vagy a hibás. Ha yorkid szót fogadott volna, meg lett volna rajta póráz, és nem morogtt volna akkor most nem lenne ez... Ha a kutyád rámorgott, akkor a másik mit csináljon? Várja meg amíg a lábába akaszkodik? A kutyáknál normális hogy rendet tesznek egymás között. Arról nem a staff tehet hogy a te kutyádnak már egy visszamorgástól eltörnek a csontjai, mert olyan picike... Az én kutyáim is közepes méretűek, és volt amikor törpe spicc meg ilyenek támadtak ránk, ők meg csak néztek, de örökké nem tűrték, és egyszer odakaptak a végén. Persze a kiskutyának nem lett baja, meg az enyémek pórázon voltak, de egy staff azért erősebb... Sőt volt hogy az enyémet pórázon voltak és egy roti majdnem megölte az egyik kutyámat, de elgalább két félujjnyi mély sebet csinált rá, de így sem érdekelt senkit az eset... Te akarod feljelenteni? Ez vicces..
2009. jún. 4. 14:07
17/21 anonim válasza:
Látom kérdező nem tetszenek a válaszok mert mindenkit lepontoztál.
2009. jún. 4. 17:25
18/21 A kérdező kommentje:
nem pontoztam le senkit,engem nem a pontok érdekelnek! viszont az én kutyámnak se sok kellett h meghaljon,de most délután felkerestek a staffordos gazdik és kifizették a költségeimet! így inkább nem jelentem fel őket!
2009. jún. 4. 20:20
19/21 anonim válasza:
Érdekes....
És ha egy gyerek "morgott" volna rá, akkor azt is szétszedi?
Miért nem lehet pórázon sétáltatni????????????????????????
2009. jún. 5. 09:11
20/21 anonim válasza:
És a yorkit miért nem lehet megnevelni hogy ne szaladjon el, és miért nem lehet pórázon tartani? Vagy legalább nem idegbajosra csinálni, hogy rámorogjon mindenkire!? Miért lehetnek neki kiváltságai azért mert pici, cuki, és nem tud veszélyeset harapni. Nem hiszem, hogy a staff túlzottan brutális lehetett, hisdzen akkor már rég nem élne a yorki, a staff normálisan viselkedett, a yorki túl kicsi... Poén, hogy még neked fizetnek, biztos félnek, mert tudják hogy mi a közvélemény a staffokról.. Pedig te vagy a hibás...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!