6 éves kutya amint egyedül marad a lakásban, megállás nélkül ugat. Szeparációs szorongás? Bőv. Lent.
Elköltöztem egy ideje, és a kutyámat is magammal vittem. Otthon mindig volt valaki vele, sosem volt egyedül és egy másik kutya is volt mellette. Itt viszont van, hogy több órára egyedül marad, hiszen a párom is és én is dolgozunk. Van egy kutyus itt is, úgy látom nagyon jól kijönnek egymással.
A probléma az, hogy amint becsukódik az ajtó, már ugat - és ez addig így marad, ameddig valaki haza nem megy, akár több óra múlva. A szomszédok már nagyon idegesek, és igazuk van. Van sok játéka, rágókákat veszek amivel elfoglalhatja magát, amit használ is. Viszont ha elmegyünk, csak az ugatás marad. Sokat foglalkozom vele, ha itthon vagyok, napi 1-2 órát simán játszunk és 2-3x fél-egy órás sétákra megyünk.
Mit tegyek szerintetek, amivel segíthetnék rajta? Mert nem tehet róla, hogy szorong és nem akar egyedül lenni.... :( Annyira sajnálom szegényt, szoros szájkosarat meg mégsem rakhatok rá az ugatás ellen!!!!
Van-e esetleg valami műsor, amiben erről a problémáról volt szó? Emlékszik valamelyikőtök hasonlóra?
A válaszokat előre is köszönöm!
Ja igen. Staffordshire keverék ivartalanított kan kutyáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!