Miért csináljátok ezt? Tudom hogy rengeteg tenyésztő az oldalon. Ez eddig rendben is van. De miért kell mindig a törzskönyvel jönni?
83% vagyok
az előző néhány válasz addig született, amíg én a sajátomat írtam, így azokat csak később olvastam el
Igen, ez gond. Bár őszintén szólva, amit bemásoltam, én nem éreztem tolakodónak.
Igazából ilyen esetekben két fele billenhet a mérleg. Tegyük fel laikusként jön valaki az oldalra, felhívjuk/felhívják a figyelmét a törzskönyvre, belátja és vesz egy rendes tenyésztőtől kutyát. Vagy a másik, aki alapból kizökkenthetetlen és bármit tesz az ember, képtelenség megváltoztatni a gondolkodását.
Minden esetre én azt mondom, meg kell próbálni, nyilván a játéknál, tápnál nem. Bár ha belinkeled hol láttál ilyet, lehet hogy erre is rá tudok cáfolni :D
De a névadós sztorit nem éreztem erősnek.
#10 - tökéletesen megválaszolta.
Nem kampányolnánk a törzskönyv mellett, ha kulturált kutyatenyésztés és kutyatartás lenne magyarországon.
A mai nap egyik gyöngyszeme, ebbe inkább már bele se szóltam, mert nem láttam értelmét...
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2670282-ket-e..
Én meg nem értem, h mi az istennek tesz fel valaki egy olyan kérdést, h mi legyen a neve a kutyának. Mert? Ő nem tud dönteni? Vagy mások véleménye fontosabb - mert akkor már rég baj van?
Felmászik szépen ide, ha üres a fejecskéje ( [link] és kiválaszt valamit.
Olyan marha nehéz ezt? Mégis minden második jön ezzel a barom kérdéssel, h legyen cuki, meg menő meg mittomén, hát válasszon ő csesszemeg!
Szerintem semmi gond nem volt ezzel a törzskönyves hozzászólással, mert hát hiszen tényleg van a kölyöknek neve és ha jó név, használható hívónévként is.
Amúgy azért jön elő mindig ez a téma, mert naponta legalább 5 kérdés konkrétan a szaporítással kapcsolatos, a kérdező abszolút nincs a helyzet magaslatán, és hiába írja mindenki hogy a kutyájával cseszik ki, nem érti. Na ezek után már kellően ideges az ember, és mindenki és minden gyanússá válik. :)
Ezt beszéld meg vele...
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2671224-paroz..
Névadásnál egyszerű. Azért,mert egy törzskönyvi névből akár lehet egy jó hívónév.
Az én egyik kutyámnak is a törzskönyvi nevéből kapta a hívónevét. Eredetileg nem azt akartam adni,de annyira illett rá,hogy végül az lett. Ráadásul nem egy gyakori név, nem hiszem,hogy túl sok kutya mászkálna az országban ezzel a névvel.
A másik kutyám tk-s neve se volt rossz,de rá nem illett. Más neve lett,de ha jobb ötletem nem lett volna,akkor azt kapja.Szóval név kérdésénél szerintem nem tolakodó előhozni.
Néha én is túlzásnak tartom,hogy mindenhová kiírják,de talán nem lehet elégszer elmondani a törzskönyv fontosságát.Mert a szaporítók így is vígan eléldegélnek.
Számomra az is ugyan ilyen idegesítő,amikor valaki a menhelyi kutyákat ajánlja boldog boldogtalnnak,szintén bármilyen kérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!