Te elvinnéd a családi házból a nagytestű kutyádat vagy a puli kutyádat panelba?
Nekem nagyon hiányoznak, de egyrészt mindig is kint voltak udvaron, másrészt szerintem nem való lakásba és szenvednének. :(
Én heti egyszer járok hozzájuk haza, amúgy családi kutyák, de talán inkább én foglalkoztam eddig velük a legtöbbet.
A legjobb helyük melletted lenne :)
Milyen fajta egyébként a nagytestű?
Mi úgy hoztuk el az ideiglenes befogadótól a kutyát (kb: 1,5 éves volt eredetileg láncon tartották, stb..., később is csak az udvaron volt) hogy első neki futásra kinti/benti (inkább benti) kutya lesz és rövidesen költözünk (leginkább) panelba.
Az első két hét elég nehéz volt, de azóta nagyon összeszoktunk már :-) . (pl: ha átmegyünk ismerősöz aki az elsőn lakik csak lifttel hajlandó menni)
Ennek most már 6éve... Pedig hidd el amíg nem volt nálunk még nem is fürdették (most évente 1 alkalommal kozmetikába jár), nem autózott soha (most boldogan pattan a kocsiba és csak akkor nézelődik ha túl lassan haladunk, egyébként meg sem mozdul akár egy Budapest- Sopron útvonalon sem).
Az a két kutyus megszeret Téged, tehát ha elég időt tudsz rájuk szánni akkor legalább próbáld meg pár hétig... ha nem boldogok még mindig hazaviheted őket.
Családi kutyák, nem kerülnek sehova máshova, vagy maradnak vagy hozzám.
De mivel lenne olyan, hogy 8-10 órát is egyedül lenne, ezért nem vállalom be, inkább megpróbálok többet hazajárni, szerencsére nincs olyan messze, de azért nagyon hiányoznak.
Nem meggyőzni akarlak, de kis szoktatással és megfelelő mozgatás, foglalkozás mellett simán kibírnának 8-10 órát! A legtöbb kutya napi szinten van egyedül 10-12 órát, és simán kibírják, alszanak, tudják, hogy a gazdi hazaérkezése után van a sok séta, játék.
De ha lesz kitartásod naponta utazgatni bármilyen időben, hogy aktívan foglalkozz a kutyákkal, akkor nosza :)))
Le se mertem volna itt írni, hogy 12 órát is lehetnek egyedül, azt hittem, hogy már a 8 óráért is támadás jönne. :)
Most télen még biztos nem hozom el, aztán meglátjuk. A macsekomat így is hoztam, meg két tengerimalac. Szerencsére a család is rendesen gondját viseli, csak nekem hiányoznak nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!