Hogyan is van a chip a kutyáknál?
Van egy német juhász kutyám aki az állatorvos szerint fajtiszta tavaly kaptuk.
Úgy kaptuk hogy az állatorvos megvizsgálta és kapott egy chipet.(Kóbor kutya volt)
Ahhoz pedig nem tudom hogy kellett e volna valamilyen papírt kapni vagy most akkor mi van nem értem? Valaki segítene?
Az oltàsi könyvébe be kellett h ragassza a chip szàmát. A petvetdata-n pedig le tudod ellenőrizni, h regisztràlta-e (chip szàm alapjàn rà tudsz keresni).
Amùgy nem fajtiszta, hanem fajTAtiszta.
Alexandra leírta.
A petvetdata-n pedig ellenőrizd mindeképp, mert nekem 2 hónap után se volt bergelve, be kellett mennem megint h mi az isten tart eddig, az volt a válasz h jajj bocs, elfelejtettük. Kösz. Ha ez alatt tűnt voltna el a kutyám, akkor senki se tudta volna visszaszolgáltatni a chipszám alapján.
A chip számról kaptok egy papír csíkot, amit be kell ragasztani a kutya oltási könyvébe. Egyébként csak az azonosításra jó a chip, más papírt tudtommal nem adnak ki. Akkor fontos igazán, ha külföldre viszitek.
És minden kutya fajtiszta, mert a szülők szintén kutyák voltak. Akkor számít fajtatisztának egy eb, ha tk-el igazolni lehet.
Igen de semmit nem kaptunk a kutyához:-(:-(
Ilyenkor mi van? Másik állatorvos tudna adni neki egy oltási könyvet és a chippel valamit kezdeni?
Menj vissza az orvoshoz. Ha valóban beletette a chipet, akkor oda kell adnia a matricát is. Különben hogy igazolod, hogy a Tiéd a kutya?
Elmondom részletesen:
Teszem azt:
- elkóborol a kutyád.
- Valaki megtalálja,
- elviszi az első orvoshoz,
- aki leolvassa a chipszámot benne.
- Megnézi a petvetdata adatbázisában, hogy ki a gazda és mi a telefonszáma
- felhívnak Téged telefonon
- elmész a kutyáért
- megmutatod az oltási könyvében a matricát, ezzel igazolod, hogy valóban a Tiéd
Ha bármelyik lépés kimarad, már nem működik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!