Egy DEBRECENI megtudná mondani, hogy mennyibe kerül a chip?
Szia!
Nem vagyok debreceni, de a chip orvosonként változó árban van.
Ismerek olyat, akinél a chip 2500, de olyat is, akinél 7.000.
Ha még nem ivartalaníttatott a kutyád, vedd fel a kapcsolatot a Zöld zebrával, hogy a debreceni dokik közül kinél fut az akciójuk, hogy ha ivartalaníttatod a kutyádat, ingyen jár hozzá a chip...:)
Nekem tegnap operálták az egyiket így.
Egy 8 kilós szuka - 10.000 forint volt chippel együtt.
Remélem, tudtam segíteni...:)
Akkor elmondanám, h mi az új törvény:
chipelésért MAXIMUM 3500 Ft kérhető!
42/A. § (1) A transzponderrel megjelölt ebek adatait országos elektronikus adatbázisban (a továbbiakban: adatbázis) kell nyilvántartani az állat tartója és más személyek jogainak, személyi biztonságának és tulajdonának védelme céljából.
(2) Az adatbázisba való regisztrációért e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott díjat kell fizetni, mely díj az adatbázis működtetőjének a bevétele. Az eb transzponderrel történő megjelöléséért legfeljebb 3500 Ft összeg kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját.
De jó, köszi, Little Red, ezt nem is tudtam!:)
Jó ez a törvény, mert az 5.000 feletti kategóriás állatorvosoktól elég erősnek találtam az árat...
(első vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!