Kell aláírás ha átíratom a chipet?
Figyelt kérdés
Ha Én átíratom a kutyámat más nevére, (tehát az én nevemen van a chip ) akkor ott a másik félnek milyen adatokat kell megadnia,hogy át tudják írni, valamint kell -e valamelyikünk aláírása, illetve kutya oltási könyve kell -e?2011. dec. 13. 17:18
1/7 anonim válasza:
Más nevére nem írják át, csak ha ő intézi. Adatvédelmi okok miatt.
2/7 A kérdező kommentje:
De eljönne velem bediktálná az adatait, csak hogy kell -e hozzá irata(személyi??) vagy akármi. Illetve az aláírása?
2011. dec. 13. 17:21
3/7 Akiteki válasza:
Ha most a Te neveden van a chip és mindketten elmentek, akkor nem kell semmi. Az oltási könyvébe is írjátok be az új tulajdonost. Ha esetleg van törzskönyve, az már más kategória, azt külön át kell íratni.
4/7 Nikike123 válasza:
Tudom rövid a válasz de : Igen.
5/7 anonim válasza:
A kutya és a chip átírás(névre írás) nem ugyanaz!
Törzskönyves kutya esetében a MEOE csinálja a tulajdonos változást a Törzskönyv hátuljára beírja az új tulajdonos nevét címét és lebélyegzi,2000 ft MEOE tagnak,4000 ft nem tagnak.Ezt minden esetben az új tulajdonosnak kell intézni az előző tulajdonostól/tenyésztőtől kapott "Tulajdonos változás igazolás" nyomtatvánnyal.
De viszont a chip még mindig az előző tulajdonos vagy a tenyésztő nevén lesz regisztrálva a rendszerben,ennek átírását egy olyan állatorvosnál kell kérni aki chip beültetésre jogosult k.b. 1000 ft.
Ha sorszámozott oltási könyve van a kutyának akkor abba is bejegyzésre kerül az új tulajdonos adatai.
6/7 anonim válasza:
a mi kutyánknak amior átirattuk a miénkre a tenyésztőjéről akkor csak a chip-be a telefonszám és a gazda neve kell...
7/7 Akiteki válasza:
... meg valami igazolás az állatorvosnak, hogy Tiéd a kutya. Különben milyen alapon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!