Melyik betű semlegesíti az aláírást?
Úgy hallottam, hogy van egy betű amit ha a neved elé írsz akkor az aláírás érvénytelen.
(Ezt olyan esetekben szokták alkalmazni amikor valakit kényszerítenek arra, hogy aláírjon valamit és ő ezzel tud "kibújni" a dolog alól, mert érvénytelen az aláírása...)
Melyik betű az és hova kell írni pontosan? (név elé, után, kell-e pont a betű mögé stb...)
Na akkor nem csak én hallottam ilyenről, hanem tényleg van.
Örülök várom válaszod, mert én már napok óta ezen töröm az eszem...
Régebben én is voltam hasonló helyzetben.
A következő képen írtam alá.
"Érvénytelen Megállapodás"
Akár hiszik akár nem, annyira örültek hogy olyan könnyen aláírtam, fel sem tűnt hogy nem a nevemet írtam alá.
Csak jóval később vették észre.
V.C, mint ,,vi coacta'', erővel kényszerítve?
De ezt csak egy adomagyűjteményben olvastam, amelyben XVII vagy XIX századi adomák voltak.
XVIII vagy XIX századi vidám történetek. A fickó a neve elé írta a V.C. rövidítést, mintha valami előnevek rövidítései lennének, és azt mondta a kényszerítőnek, hogy azok a nagyapjától kapott előneveinek a rövidítései. Az adoma szerint a bíróságon megúszta a dolgot.
Azt persze nem tudom, hogy ez valaha is érvényes szempont volt-e, vagy már akkor is urban legend volt-e.
Wikin is találtam róla valamit (hímnemű alakban)
Ez nagyon klassz! :D Köszi az eddigi válaszokat - bár nem én kérdeztem, de izgatott a téma már régóta! :D
V.C.
Akkor nőknél: Vi Couacta
Férfiaknál: Vi Coactus
Ezt találtam még róla:
"A VC a "vi coacta" rövidítése ebben az esetben.
Ha a legendák igazak, még a múlt századi ÁVH-s/gestapós időkben is akadt kín-vallatott, aki megpróbálta ráfirkantani ezt a két betűt a kihallgatási jegyzőkönyvre. Korábbi századok hazai szépirodalmában is meg-megemlítik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!