Milyen fajta kutyát, kutyákat tartatok lakásban?
Te valami kitenyésztett kutyáról beszélsz amelyik nem öklendezik fel és eszi meg újra.Nem büdös hanem rózsa illatú.Nem hullik a szőre.Okos és kérésre megsétáltatja magát sőt megsüti sült csirkét és igényesen csak emberi fogyasztásra valókat eszik?
Ringathatod magad álomvilágba de szagold már bele a szoba levegőjébe egy kicsit.
Aki nálam finnyásabb a szagokra az hazudik.
Megismétlem.Nincs kutya szag a lakásban.
Rendszeresen ápolva,nyírva,fürdetve van.Tuti,hogy te sokkal büdösebb vagy a kutyánál.
Szerintem még bagózol is.Na az büdös...
Ja, a sok ostoba ember meg abban hisz szentül, hogy a kutyának a kertben a helye, mert úgy érzi jól magát, ha el van szigetelve a falkájától. Végül is a gazdája éppen csak az egész létét jelenti, de persze neki az a jó, a kellemes, ha naponta kétszer láthatja a gazdit -mikor elmegy otthonról és mikor hazaérkezik. Ez kell a kutya egészséges szellemi fejlődésének! Aztán majd jön a vállvonogatás és értetlenkedés, ha kiszökik az utcára vagy megharapja a szomszéd gyereket. Gratula annak a sok ostoba baromnak, akik csupán lustaságból, hanyagságból és primitívségből abban a hitben ringatják magukat, hogy a kutya kint szeret lenni a kertben egyedül.
És csak közlöm, ahol nem mocsokban és fertőben élnek az emberek, felelősséggel viseltetnek az állataik után, ott nincs kutya, macska, bármilyen szag.
Hallottál már arról,hogy szoba kutya?
Ha én kilökném a kutyámat a hidegbe,szerintem reggelre elpusztulna.De tudok is erre egy példát sajnos.Anyósom kapott egy kistestű, rövid szőrű szoba kutyust.Ő ki tette a kertbe,mert a kutya oda való nem a lakásba.Szegény télen megfagyott ,elpusztult.
Képzeld kedves 22%-os, falun élek, nem kicsi kerttel. A kutyák mégis a lakásban vannak mindig, mikor én otthon vagyok. És igen, nem tagadom, az ágyamban alszanak. Nem részletezem, milyen higiéniai intézkedések vannak itthon, de nem csekélység, elhiheted. És mégis, 34 éve így élek, semmi bajom.
Hogy miért vannak a lakásban? Mert tudom, hogy nekik ez a jó, ez a szükséges. Nagy kaland úgy gazdának lenni, ha kidobok valami moslékot jobb esetben minden nap a kutyák elé a kertbe. Nem, én amikor csak otthon vagyok, mindig kommunikálok velük, ténylegesen a falkába tartozok, állandó kapcsolat van köztünk. Nem hiába van az, hogy hihetetlen apró jelekből meg tudom értetni magam velük, látom rajtuk, mi van, mi a gond esetleg és nagyon sikeresen tudok velük dolgozni ha munka van.
Különös, hogyha utána olvasol, a segítő, vakvezető, terápiás, sőt, még a rendőr kutyák is a lakásban élnek, a gazdájukkal. Hogy miért? Hogy az összhang a lehető legjobb legyen. Úgy nem lehet egy kutyával normális minőségben együtt élni, hogy jó esetben is naponta kiviszed két órára sétálni, foglalkozol vele még egy órát és esetleg szintén egyet csak úgy eltöltesz vele. Így összesen a 24 órából rászántál négyet. Fantasztikus nagy kapcsolat lehet az! Én a sajátjaimmal azért egy normális hétköznap 14-15 órát foglalkozok, ha nem is végig aktívan.
22:13
Miért is kell elítélni, aki nagytestűt tart? (egyébként a bernàthegyi kamu).
Az a kutya, amelyik le van fàrasztva, pihen a lakàsban, ahogy az én bullmacim is. Egyébként a mozgàsigénye igen csekély. A tenyésztőnk pontosan tudta, hogy panelba kerül a kutyàja, nyugodt szívvel ajànlotta...
Ha ennyire 'szereted' a kutyákat, minek jössz ide kötekedni?
Amúgy nekem kinti, benti skót juhászaim vannak, de 10 éven keresztül panelban tartottam skótot. (Tudom, sokak szerint állatkínzó vagyok. A kutyáim ezt máshogy gondolják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!