Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akar rengeteg ember...

Miért akar rengeteg ember "extra mini" yorkiet?

Figyelt kérdés
Most olvasom az Index fórum yorkshire terrier topicjában, hogy valaki "extra mini" yorkiet fog venni, tenyésztőtől, több mint 100ezer forintért. Azon imádkozik nehogy nagyobb legyen mint a tenyésztő által ígért 1.5 kg. Miért kell az embereknek tengerimalac nagyságú kutya? Nem lehet velük játszani, kirándulni, nem lehet őket dögönyözni, nem tud más kutyával játszani, nincs normális élete egy ilyen kutyának. Raádásul a csaj inkább vár egy következő alomra ha kiderül hogy a kutya mégis megnő 1.5 kilónál nagyobbra. Normális az ilyen ember? Mellesleg nem tudom egy tenyésztő hogy tenyészhet 1.5 kilós kutyákat.... Amikor 2 kiló a minumum súly egy yorkienál. Én is szeretem a kistestű kutyákat, nekem havaneseim vannak, (5 és 6 kilósak), de egy 1-1.5 kilós kutya már nekem is sok... Mit lehet velük kezdeni?
2009. jún. 2. 20:04
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

Ismerek egy 24éves csajt, aki azért tart ijen kutyát, mert sajna nem lehet gyereke.

És úgy neveli őt ,mintha a gyereke lenne.

De viszont 10-20éveseknél énsem tom,h miér jó.

2009. júl. 10. 13:17
 22/26 anonim ***** válasza:
Miért van ennyi embernek rossz véleménye róla??Nekem is van 1 jó nem extra mini de MINI Yorki és nagyon szeret TÚRÁZni és bírja is elszokott fáradni de azért a termetéhez képest nagyon jól bírja .Mindig dögönyözöm őt ugyan úgy lehet mint egy nagyobb testű kutyát.Ja és aki nem érti meg ő nem egy hobbi állat hanem sokak számára igazio CSALÁD-tag!!
2010. nov. 8. 15:00
 23/26 Réno92 válasza:

Egy pár szóval válaszolok a kérdésre!!!

A mi yorkink 98 dkg-os!

Imád kirándulni!

Hegyen völgyön futkározni!

Póráza is van nyakörve is van és nem szeret ölbe lenni!

Egy 60 kilós berni pásztorral él együtt és imádják egymást

Egy hibája van hogy, feltünést kelt ahol megjelenünk vele!

És nem százezerért vettük!!

2010. dec. 8. 21:57
 24/26 anonim válasza:
Nekem extra mini yorkim van, és tévedés, hogy nincs teljes élete. Egyáltalán nem kényes, szeret kinnt lenni, labdázni,nagyon mozgékony és okos kutyus! Én is féltem, hisz tudom hogy sok ellen példa van, de ő nem remegős, nem félős, sőt inkább bárkivel nagyon barátkozós.Csupán annyi a különbség, hogy kicsi a háthossz 2l cm. És nagyon jól elvan az uszkár és bolognese kutyusaimmal is!
2011. jan. 5. 17:21
 25/26 anonim ***** válasza:

Nekem is yorkie-m van, a Bertibono kennelben született. Normál, egészséges yorkit keretünk. Az enyém "nagy" lett :)))) 4 kg. Oppá! :) Sebaj.

Amikor elmentünk megnézni (többször voltunk), két kutyusból tudtunk választani. A másik kisebb volt, és idősebb, de szegénykém ott ült az ágyában, és nagyon elveszettnek tűnt. Így Royce-ot választottuk. Lehet, hogy "nagy", de élénk, egészséges, és végtelenül rosszcsont :)

2011. febr. 16. 15:03
 26/26 anonim válasza:
Én inkább azt nem értem, hogy miért foglalkozik mindenki ezzel. Ugyan már mért ne lenne ő kutya a javából, mért ne lenne egészséges, normál idegrendszerű? Aki ilyesmit ír, hogy genetikai hulladék, az valószínűleg azért teszi, mert a kutyát mint olyan csak házőrzőként tudja elképzelni - és ami a legfontosabb: nincs is személyes tapasztalata egy 1-2 kg-os kutyussal. Szóval ez az emberi butaság. Nekem van egy pici yorkiem, valószínűleg nagyon pici is marad, most még kölyök, tehát nem tudom, meddig fog nőni. Ami az érdekes, hogy ismerősöm háromszor annyiért vette, mint én, folyamatosan dokihoz jár vele, nem eszik a kutya, az enyémet viszont a kötelező oltásokon kívül még nem látta állatorvos. Izgő-mozgó, jó étvágyú, szereti a simogatást, játékot, jutalomfalatot - és persze a rosszalkodást is. :) Nekem ÍGY tökéletes. Azért (is) jó a kiskutya, mert lehet lakásban tartani, akinek nincs lehetősége egy megfelelő méretű udvart biztosítani egy nagytestű kutya számára.
2011. ápr. 29. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!