Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akar rengeteg ember...

Miért akar rengeteg ember "extra mini" yorkiet?

Figyelt kérdés
Most olvasom az Index fórum yorkshire terrier topicjában, hogy valaki "extra mini" yorkiet fog venni, tenyésztőtől, több mint 100ezer forintért. Azon imádkozik nehogy nagyobb legyen mint a tenyésztő által ígért 1.5 kg. Miért kell az embereknek tengerimalac nagyságú kutya? Nem lehet velük játszani, kirándulni, nem lehet őket dögönyözni, nem tud más kutyával játszani, nincs normális élete egy ilyen kutyának. Raádásul a csaj inkább vár egy következő alomra ha kiderül hogy a kutya mégis megnő 1.5 kilónál nagyobbra. Normális az ilyen ember? Mellesleg nem tudom egy tenyésztő hogy tenyészhet 1.5 kilós kutyákat.... Amikor 2 kiló a minumum súly egy yorkienál. Én is szeretem a kistestű kutyákat, nekem havaneseim vannak, (5 és 6 kilósak), de egy 1-1.5 kilós kutya már nekem is sok... Mit lehet velük kezdeni?
2009. jún. 2. 20:04
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Hát, én is azt néztem hogy a szukáknak csak a hívónevük van kint, a tk-s nevünk nincs. Szóval valószínű nincs törzskönyvük.
2009. jún. 2. 20:42
 12/26 anonim ***** válasza:
És én még azt hittem, hogy a 2 kg-os macskám túl kicsi... :O
2009. jún. 2. 20:42
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
hát az biztos, h a túltenyésztett "mini" yorkieknak elég gyenge az idegrendszerük..:S
2009. jún. 2. 20:43
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

a mini yorkit is lehet törzskönyvezni8sajnos9de kiállításra hordani nem..itt valószínű a tenyésztés mellet szaporítás is folyik,normál tenyésztő(mondjuk ő nem az..)az ilyen mini kutyák ellen próbál tenni,lebeszélni a gazdikat a vételről/szaporításról..

tudjátok a fajta szeretete és tisztelete..

2009. jún. 2. 20:50
 15/26 anonim ***** válasza:
Amugy szerintem ha nincs törzskönyvük akkor csak hobbi kategoriába is viheti nem?
2009. jún. 2. 21:05
 16/26 anonim ***** válasza:
rendes kiállításra nem..denéha vannak hobbi versenyek,ja
2009. jún. 2. 21:06
 17/26 anonim ***** válasza:
Én alapból nem igazán szeretem a kistermetű kutyusokat, nemtudom miért, nekem a nagyobbak szebbek, okosabbak, kedvesebbek stb. Nekem golden retrieverem van, minden nap kilométereket sétálok vele egy kicsivel nem tudnék mit kezdeni. Szerintem az egyáltalán nem egészséges, ha egy kutyát ilyen kicsire tenyésztenek, amelyik kutyus alapból ilyen kicsi és nem visszamaradott, annak biztos van valami gubanc a természetével, vagyis valószínű, hogy idegbajos lesz a kutyus. Persze láttam már borzasztóan kedves, aranyos yorkit, de az sokkal gyakrabban előfordul, hogy a gazdik felkapják a vinnyogó kutyulijukat, mert a kutyámmal 20 méterre elsétálunk mellette.
2009. jún. 2. 21:44
 18/26 A kérdező kommentje:
Én minden kutyát szeretek (mint írtam nekem 2 havanesem van, volt hogy 10-12 kilométert túráztam velük, és még bírták volna), nekem ők a legszebb, legokosabb, legaranyosabb fajta, de ők legalább nem 1.5 kilósak, velük én sem tudnék mit kezdeni...
2009. jún. 2. 21:47
 19/26 anonim válasza:

Extra mini Yorkshire Terriert NEM LEHET direkt módón tenyészteni, normál, illetve mini méretű szülőktől születnek véletlen szerűen. Nehogy azt képzelje valaki, hogy 1,5kg.-os kutyától vannak az extra minik!!!!!!!!

Ja, nekem is van egy 90dkg.-os, most 6 éves és teljesen egészséges, normális életet él, igaz az utcára nem viszem ki sétálni, de ettől még nem porcelán baba.

2009. jún. 21. 12:03
 20/26 anonim ***** válasza:
Ezeknek az "ebtartóknak" olyan a mini yorki, mintha játék, vagy plüss lenne.... tuti nem olvasnak utána, h mire van szüksége, csak alig várják, h öltöztethessék, cipelhessék. Gondolom ezért...
2009. júl. 9. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!