Mi a véleményetek a palotapincsiről?
Valaki azt mondta,hogy a pincsi alattomos és kétszínű.De ez szerintem egyáltalán nem igaz:)Szerintetek?
Annyi a titka, hogy ugyanúgy kutyaként kell bánni vele, mint egy nagyobb termetű fajtával, különben a fejedre nő, agresszív, ugatós, lopkodós lesz! Pincsiben volt "szerencsém" mindkét fajtához, a kezelhetetlen, szocializálatlan anyucikedvencéhez, és a bájos, idegenekhez is kedves, aranyos szőrpamacshoz. Az volt a különbség, hogy az előbbinél a kutyusnak minden meg volt engedve, asztalról dobáltak neki evés közben falatkákat, mikor figyelmet követelt, megkapta, ha meghágta a lábukat, örültek neki és simogatták. Minden vendégre támad, leállítani nem tudják, mivel ő a falkavezér, azt hiszi, az ő feladata megvédenie a "falkáját".
A másik esetben megkérdeztem a nénikét, mi a titka, hogy ilyen jólnevelt és barátságos a pincsije. Hát ő nem tudja, mert nem kényezteti agyon, mikor esznek, kizavarják, ha rosszalkodik, vagy sokat ugat, leszidják. A néni pont azt csinálja, amit a kutyanevelési tanácsadók szajkóznak, megmutatja, hol az eb helye a családban, aki így nyugodt, vidám, hiszen tudja, a falkája mindig megvédi őt, neki az idegent is csak egy-két vakkantással jeleznie kell, az intézkedés a gazdi dolga. Akit a néni (amúgy nyugdíjas varrónő) örömmel fogad, azt a pincsike is.
Olyan lesz a kutyád, amilyennek neveled! Ajánlom neked elolvasni Jan Fennel: Kutyapszichológia című könyvét (google rögtön kidobja olvasható és letölthető változatban is), de minimum ezt:
Köszi a válaszokat.Hát ha nekem lenne pincsim,biztos,hogy agyonkényeztetném,nem bírnám ki:)Amúgy arra én is allergiás vagyok,ha kaja közben ott kunyizik a kutya:DEgy ismerősömnek volt egy nagyon neveletlen kis zsebcirkálója,az szinte a nyakamba mászott,amikor ettem.De szerencsére csak egy napig kellett elviselnem:D
Amúgy körülöttem sokan utálják a pincsiket,mert azt mondják,hogy nem kutya,mert kicsi és hogy a kutyának az az egyetlen rendeltetése van,hogy őrizzék a házat,egy ilyen kis kutya meg nem tudja.De attól még lehet társ:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!