Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a palotapinc...

Mi a véleményetek a palotapincsiről?

Figyelt kérdés

[link]

Valaki azt mondta,hogy a pincsi alattomos és kétszínű.De ez szerintem egyáltalán nem igaz:)Szerintetek?

2012. febr. 7. 22:56
 1/6 anonim válasza:
kicsi kutya. minden kutya szerethető, okkal mondhatnám még jobban mint az ember
2012. febr. 7. 23:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Ismertem hörcsög pincsit is (az első kutya, ami megharapott, pincsi volt), és mindenkit szerető, végtelenül kedves típust is. Szóval el lehet rontani, de jó helyről jól nevelve lehet belőle az, aminek tervezték: pihepuha társasági kutya, vigasz az öregeknek, társ a gyerekeknek :)
2012. febr. 7. 23:19
 3/6 anonim ***** válasza:
8%
Tipikus elemes kutya.
2012. febr. 7. 23:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Nagyon aranyosak! Nekem is volt,ill egy ismerősömnek,tündériek voltak.Egyáltalán nem jellemző rájuk amit írtál a kérdésben.Én csak ajánlani tudom.Nagyon érzékeny kis kutyák,az enyém pl ha úgy tartottam,mint egy kisbabát(háttal fekve)úgyan úgy tűrte,nem ficánkolt,a nagyobb zajra megijedt,akkor hozzám bújt:) nagyon édesek!
2012. febr. 8. 00:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Annyi a titka, hogy ugyanúgy kutyaként kell bánni vele, mint egy nagyobb termetű fajtával, különben a fejedre nő, agresszív, ugatós, lopkodós lesz! Pincsiben volt "szerencsém" mindkét fajtához, a kezelhetetlen, szocializálatlan anyucikedvencéhez, és a bájos, idegenekhez is kedves, aranyos szőrpamacshoz. Az volt a különbség, hogy az előbbinél a kutyusnak minden meg volt engedve, asztalról dobáltak neki evés közben falatkákat, mikor figyelmet követelt, megkapta, ha meghágta a lábukat, örültek neki és simogatták. Minden vendégre támad, leállítani nem tudják, mivel ő a falkavezér, azt hiszi, az ő feladata megvédenie a "falkáját".

A másik esetben megkérdeztem a nénikét, mi a titka, hogy ilyen jólnevelt és barátságos a pincsije. Hát ő nem tudja, mert nem kényezteti agyon, mikor esznek, kizavarják, ha rosszalkodik, vagy sokat ugat, leszidják. A néni pont azt csinálja, amit a kutyanevelési tanácsadók szajkóznak, megmutatja, hol az eb helye a családban, aki így nyugodt, vidám, hiszen tudja, a falkája mindig megvédi őt, neki az idegent is csak egy-két vakkantással jeleznie kell, az intézkedés a gazdi dolga. Akit a néni (amúgy nyugdíjas varrónő) örömmel fogad, azt a pincsike is.

Olyan lesz a kutyád, amilyennek neveled! Ajánlom neked elolvasni Jan Fennel: Kutyapszichológia című könyvét (google rögtön kidobja olvasható és letölthető változatban is), de minimum ezt:

[link]

2012. febr. 8. 05:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.Hát ha nekem lenne pincsim,biztos,hogy agyonkényeztetném,nem bírnám ki:)Amúgy arra én is allergiás vagyok,ha kaja közben ott kunyizik a kutya:DEgy ismerősömnek volt egy nagyon neveletlen kis zsebcirkálója,az szinte a nyakamba mászott,amikor ettem.De szerencsére csak egy napig kellett elviselnem:D

Amúgy körülöttem sokan utálják a pincsiket,mert azt mondják,hogy nem kutya,mert kicsi és hogy a kutyának az az egyetlen rendeltetése van,hogy őrizzék a házat,egy ilyen kis kutya meg nem tudja.De attól még lehet társ:)

2012. febr. 8. 13:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!