Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Röntgenezés elővigyázatosságbó...

Röntgenezés elővigyázatosságból (. )?

Figyelt kérdés
Milyen idősen érdemes megröntgeneztetni egy kutyát, ha csak elővigyázatosságból, DP szűrés miatt szeretnénk? Mennyibe kerülne ez kb? Ezt is altatásban végzik?
2012. febr. 6. 00:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Az én fajtámban 6 hónaposan elő röntgen és 1 évesen a hivatalos. Nem igazán altatás,inkább kábítás. elég gyorsan felébrednek.

Az ár orvosa válogatja. Maga a röntgenezés ára és az "altató" kg-ra megállapított ára.Kb 5-6 ezerről indul.

2012. febr. 6. 00:17
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Nekem nem kell majd hivatalos papír tenyésztéshez, hogy mentes-e, csak elővigyázatosságból szeretném megcsináltatni, ha lehet megelőzzem a későbbi problémákat, vagy felkészüljek rájuk.

Ha 6hónapos korában kerítünk rá sort és nem mentes, akkor azt még lehet valahogy pozitív irányban befolyásolni? Illetve ha mentes, akkor elvileg változatlan körülmények közt (minőségi kaja, izületvédő, kímélő mozgásforma...) lehet, hogy rosszabbodik?

Esetleg hülyén nézne rám az állatorvos ha megkérdezném, hogy nem tudná e az ivartalanítást és a Dp szűrést egyszerre elvégezni?

2012. febr. 6. 00:32
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Most akkor tenyésztésbe akarod vonni, vagy ivartalanittatni szeretnéd? Mert a kettő együtt nem megy. 6 hónaposan előröntgen, 1 évesen a végleges. Ha jó, akkor általában jó is marad, ha enyhébb fokozat, akkor célirányos mozgatással, ill. táplálással szinten tartható, de rosszabbodhat is.
2012. febr. 6. 05:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem akarom tenyésztésbe vonni, de tisztában szeretnék lenni a csípője állapotával, ha nem megfelelő és lehet valamit tenni hogy javuljon, megteszem. Ha nem, akkor is legalább tudni fogom, hogy mi a helyzet vele és eszerint mozgatom, terhelem majd. Ha normális, megnyugszom. De inkább megröntgeneztetném most, minthogy pár év múlva kelljen kideríteni, hogy miért sántít a kutya és akkor már jóval többet ott kéne hagynom az orvosnál és valószínűleg pozitív irányba sem lehetne befolyásolni, max szinten tartani. Mivel nem lesz tenyésztésbe vonva ezért ivartalaníttatom is. Ha lehet a kettőt egyszerre, ha meg hülyén nézne rám az orvos, akkor persze külön. Csak azt szeretném megtudni, hogy mindezt mikor lenne célszerű elvégeztetni.
2012. febr. 6. 07:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fog hülyén nézni rád az orvos. Egy altatással a kettőt simán megcsinálja. Nyugodtan mondhatod neki!
2012. febr. 6. 08:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Biztosan találsz orvost, ami mindkettőt egyszerre megcsinálja.

A csípője állapotát úgyis megmondja a doki . Ha nem tökéletest mutat, el fogja mondani valószínűleg milyen és mit kell tenned.

2012. febr. 6. 13:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Félreolvastam, bocsánat.
2012. febr. 6. 14:39
 8/8 Hovarju ***** válasza:
Igen, elvégzik az ivartalanítással egy időben. Az én kutyám is egyszerre "esett" át ezen. Egy altatásból megvan a kettő :-)
2012. febr. 6. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!