Az embereknek miért csak a drága fajtatiszta kutya kell?
Lehet hogy a fajtiszta az önfejű volt.És a keverék olyan fajtából született amik nagyon kedvesek.
(és lehet hogy a fajtisztát nem jól nevelte a gazda)
Én egyik oldalon sem állok (csak fajtatiszta vs csak menhelyről kutya). Igaz nekem két keverékem van menhelyről! De én majd egyszer melléjük szeretnék két fajtatiszta kutyát mert azokkal nem hobby szerűen akarok sportolni, kiállításra járni stb...
Azt viszont nem tudom megérteni, hogy ha valaki szaporítótól vesz kutyát. Én azt szoktam mondani, hogy vagy fajtatiszta kutya tenyésztőtől vagy menhelyről/fajtamentéstől kutya!! A szaporítók nem tisztelik a kutyákat mennyiségre mennek rá nem í minőségre! Sok beteges, gyenge idegrendszerű kutya kerül ki a kezük közül és azokkal nem biztos h egy kezdő vagy akár egy profibb gazda tud valamit kezdeni! + a sok orvosi ellátás! Ismerek olyan kutyát aki szinte minden héten jár orvoshoz otthon gyógyszerezik mert beteg. Akkor inkább gyűjtött volna a gazdája még egy kis pénzt és vett volna egy valóban (bizonyíthatóan) fajtatiszta kutyát aki egészséges!
Én legszívesebben törvénybe foglalnám hogy tk nélküli kutya ne szaporodhasson! Ez nem sznobság vagy akármi, hanem a tenyésztéshez komoly előismeret szükséges. Egy szaporító, hogy fog eugenetikai kísérletet véghez vinni ha csak gyártja (csúnyán mondva) a kis kutyákat?
Én jártam ki a szabadidőmbe a menhelyre, ahogy tudok segítek a menhelyes kutyáknak, de meg kell érteni a másik oldalt is, hogy valaki miért akar fajtatiszta kutyát. Sajnos tele vannak a menhelyek és jó lenne ha kicsit kiürülnének (gazdikhoz kerülnének a kutyuk) :)
Viszont azt már nem tudom megérteni, hogy ha valaki nem sportol, nem jár kiállításra, nem dolgozik a kutyával stb... annak miért nem jó a menhelyről kihozott kutyus, bár őket sem lehet erőből letámadni. Én ha itt vagy akárhol, megkérdezik, hogy milyen fajta kutyát ajánlok akkor elmondom a körülményekhez megfelelő kutyafajtát, de utána elmondom , hogy menhelyről is ki lehet hozni csúcs szuper kutyát! Bár azt gyűlölöm ha valaki elkezdi, hogy a menhelyi így jobb vagy úgy jobb vagy fordítva! Kutya kutya :)
Röviden ennyi a véleményem :))
"Nem úgy értem... Nem lehet mindenféle kutyát szeretni?"
Aki fajtatiszta párti (és nem egy elvakult, begyöpösödött emberről beszélek) az nem feltétlenül nem szeretné a menhelyit, hanem egyszerűen ő valamire veszi a kutyát, célja van vele, nem csak hobbiból akarja tartani. Ezért jobb ilyen esetekre a fajtatiszta, mert azokat valamire tenyésztik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!