Mini Yorkisok nektek milyen a kutyátok? Ezt úgy értem, hogy tényleg betegesek és ideg gyengék ahogy itt sokan írják vagy egészséges vidám jó idegrendszerűek?
"Marcipánnak "
Szia -sztok ,Én elhiszem , hogy ilyen , mert a mi yorkink is ilyen.Mintha magamat hallottam volna , csak annyival másabb, hogy nekünk feljöhet az ágyra és egész nap velünk van.
Most 8 hónapos múlt, 5 hónaposan kaptam a páromtól és az első 2 hétben mindent amit el szerettünk volna érni , azt elértük , megtanult. Amikor hazahozta a párom egy kis idegbeteg csöppséget láttam , de az csak a külső burok volt.
Már a második napra megtanulta , hogy nem ugathat össze -vissza vaktában ,csak ha oka van .
Mára már , csak jelzőugatásai vannak, de az mindig bejön :-)Nekem sem rágott szét semmit, mert biztosítva volt a megfelelő játék , puhább -keményebb stb.Nos ami lekötötte.
Végigalussza az éjszakát , Szobatiszta, van éjszakára pelusa, ha már nagyon kell éjjel ,odamegy rápisil, de a nagy dolgát kint végzi el.Csak az első két nap használtunk pórázt , amíg még nem ismertük, onnantól kezdve "soha" mert mellettünk jön ,nagyon szófogadó és 5-10m távolabb nem megy el. A járda szélénél megáll és figyeli mikor szólunk , hogy átmehet.Idegenekhez nem megy oda , mert azt nem szeretem , és megtanúlta , hogy az első füttyszó ne vegye el a figyelmét.
Az esős időkben , amiből volt jócskán mostanában , megtanítottuk , hogy a lábtörlőben és a lakásunkban kimondottan neki , erre a célra kirakott törölközőben , törölje le magát. Na nem ösztönös törölgetésről van szó , hanem sokkal többről és eddig bárki látta elolvadt tőle !
Ha reggel indulunk , öltözünk , hozza "húzza"a saját kis kabátját, mert tudja , hogy Ő is jön.
Mi minden hova visszük magunkkal , mert sokat dolgozunk , és nem akarjuk egyedül hagyni egész napra./2"-szer hagytuk otthon , rövid időre , még a kamerát is bekapcsoltuk, miután hazaértünk visszanéztük , arra számítottam , hogy na most kiéli magát , de nem így lett . Kb 1 órát ÁLLT az ajtónál várva minket , utána hiszitek vagy sem a szennyes tartóból kivette az egyik felsőmet , kihúzta a nappali közepére ráfeküdt és addig aludt amíg haza nem értünk /A második alkalommal is majdnem úgy történt és akkor elhatároztam ha tehetem mindenhova magammal viszem , mert nagyon gazdi centrikus és otthon csak bedepizik.
Mivel most 2kg -10dkg. ezért bárhova bevihetem , senkit sem zavar.
üzleteim vannak , szinte minden nap nagykerezek , már mindenhol ismerik, ÉS SZERETIK .
Az üzleteimben is sokat van , a vevők is nagyon szeretik , sokan hoznak neki jutifalatokat , vagy csak érdeklődnek , hogy miért nincs bent , mert annyira édes és jófiú akár most csak miatta jöttek be.
Már tanácsokat is kértek hogy hogyan sikerült ezt elérni , mitől viselkedik ennyire jól , mert az övéké.........:-)
Nos következetesség , ahogy a gyerekeknél is , van egy 11 éves nagy fiam úgyhogy tudom miről beszélek.
Mindent meg lehet tanítani ,bármilyen kutyafajtának főleg kis korban és soha nem késő , 2-3 évesen is még javában formázhatók.Én úgy voltam vele , hogy ez nem rövid távú kapcsolat lesz , hanem hosszabb és azt az időt , nem akarom egy fegyelmezetlen ,akár kiszámíthatatlan kutyussal tölteni , ezért bármilyen pici is volt és még az is , mindig meggondoltam , hogy mit sugárzok felé és mennyire következetes.
Az első idő az a 2 hét nehezebb volt , mindent 100 x elmondani , vagy csak megmutatni , de volt olyan amit csak 2-3x és már beszívta a kisagya .
Mára már tényleg nagyon okos és nyugodt, tudja hogy mikor van itt a játékidő amikor "tombolhat" de tud viselkedni amit ha nem látnék el sem hinném.
Már - már sokszor azt mondom , hogy nem kutya , hanem egy baba, mert úgy viselkedek , mint egy jóllakott baba.
Elégedett az életével , amit úgy hálál meg ,hogy élvezi velünk az életet és nem hátráltatja :-)
Ui: Ha valakinek kezelhetetlen kutyusa van , írja meg , ha tudok segítek , mert nagyon egyszerű és kutyák szomjaznak a fegyelemre.Nem fog kevésbé szeretni , sőt sokkal jobban fog hallgatni rád és tisztelni.
Sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak , ha vannak szabályok. :-)
Szia
56/58-as vagyok:-)
Úgy vélem , hogy neked nem fontos , hogy mini vagy normál legyen, csak az hogy egészséges, megbízható helyről kapd :-)Nos az utóbbi nekem is nagyon fontos volt, de még így is volt egy kis ixer.
Mondjuk egyikre sincs úgy érzem garancia.
Nekem nagyon fontos volt , hogy minél kisebb legyen , ezért is vette a párom meg egy ismerős tenyésztőtől.
Ennek ellenére voltak problémák a fogával.
Pl cápafoga volt ( 4 fogsor), de én még ezt is arnyosnak fogtam fel ,mert annyira imádom, de ebből aztán volt is probléma. Sajnos több fogát is ki kellett húzni, mert nem akartak kiesni és hátráltatta az evésben.
Más gondja még nem volt szerencsére, hiszen még fiatal, de ha lesz is , nem úgy fogom felfogni , hogy ez a yorki hiba .A testvére gazdijával is szoktam találkozni, neki meg fehérje problémája van -volt, ami abban nyilvánult meg , hogy az egyik füle nem állt fel , hanem lebiggyent!:-(Kezelésre szorult, mostanában nem találkoztunk , nem tudom , hogy hogy gyógyulgat, de ebből csak azt szeretném kihozni, hogy még az ismerős tenyésztő sem garancia,hiszen Ő sem lát a kutyák jövőjébe.Viszont igazad van, ha valaki negatívan áll hozzá , ott kell hagyni , nem kell gazdagítani, van elég eladó kiskutya, na meg ha ennyire passzív , hogy gondozhatja kutyáit :-( Aztán az is lehet , hogy látta érezte , hogy nagyon alapos vagy (szerencsére) és vaj volt a füle mögött , inkább lekoccoltatott, mintsem késöbb reklamáj.Mert ugye picikén mind egyformák, kb-4 -5 hónaposan lászik meg 100%-osan hogy Ő fajtiszta , vagy van benne más kromoszóma is :-)
Találkoztam ilyennel is , pl:anyukám
Ő egy havanyézt vett a neten ,8 hetesen , este az utcán adták át, 30.000 ftért. Annyira vágyott rá, hogy nem is szólt nekünk ,ebbe az átadás formába is meggondolatlanúl belement , kifizette és csak utánna hozta el hozzánk bemutatni.Én azonnal láttam, hogy valami nem stimmel, mert nem olyan amilyennek lennie kell, de nem akartam elrontani teljesen anyukám örömét, ezért csak megpeccintettem , hogy valami nem stimmel.Nos még utánna 7 hónapnak kellett eltelnie, és kb 10000000 oltásnak az emberektől, hogy anyukámnak eljusson , hogy a drága 10 kg-OS, VÖRÖS, 110 CM. HOSSZU UV(UTCAI VEGYES) KUTYÁJA NEM HAVANYEZ.:-)Annyira havanyezt szeretett volna, hogy aki rákérdezett a fajtájára, mindenkinek havanyezt mondott,(megmagyarázta a lehetetlent) még a dokinak is , aki nem akart egy idős hölgyel vitázni(nem mintha lett volna értelem)és még a kutya könyvébe is hav.lett beírva , zárójelben ismeretlen.(ugy is csak ahoz a dokihoz jár és ismerek már 1000 éve egymást)Mostmár késő lenne reklamálni, mert értelme sem lenne , na meg nagyon megszerette.
Elválaszthatatlanok és a legfontosabb, hogy soha semmi baja még nem volt, egy életerős , játékos , stb.kutyáról van szó.
Azt mondják , hogy a keverék kutyák a legszívósabbak , szinte soha semmi bajuk nincs, de én ennek ellenére is egy pici yorkit akartam. engem nem érdekel , hogy milyen betegségekkel küzdenek , majd meg , hiszen ez nem az én hibám , így is -úgy is megjelenhetnek a betegségeik. Csak az volt fontos hogy pici fajtiszta yorkim legyen.Én feltétel nélkül szeretem, és ha beteg -ápolom , mintha valamelyik családtagom lenne.
Nekem már volt egy normál méretü yorkim (kb4 kg.), akit örökbe fogadtunk az utolsó évben,14 évig élt és az összes betegségben szenvedett a végén .SAJNOS.De akkor is egy ilyen kis kutya kellett, mert nagyon szerethetőek és nem utolsó sorban gyönyörűek.
A mostani csak 2 kg. és e körül is marad, de a doki ugyan úgy figyelmeztetett, hogy sajnos majd nála is jelentkezni fognak a tünetek , mert ez a rájuk jellemző.
De ha úgy vesszük , minden kutyának megvan a rá jellemző betegsége.Na és akkor mi van :-) ha kutya kell ezzel számolni kell.
Persze nem mindegy , hogy mennyit jársz vele dokihoz, de hidd el , ha megfelelően tartod akkor nincs para elég sokáig, ha rajta flesselsz, vonzod a negatívot és még a végén tényleg sikerűl a leggyengébbet kiválasztani.
Én szurkolok , hogy jó helyről , igényeidhez, temperamentusodhoz,életviteledhez megfelelő kutyát sikerüljön választanod és boldogok legyetek mindketten egymás társaságában mert csak ez a fontos.
Az én boldogságomat csak ez a pici tudta megadni és mondhatom hogy egymásra találtunk.(Persze a kisfiam és a párom az első boldogságom , de most a kutyusokról van szó) Nos úgy látom , te nem vagy az az anyukám típus, és hidd el meg lesz a kitartásod és alaposságod gyümölcse :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!