Mini Yorkisok nektek milyen a kutyátok? Ezt úgy értem, hogy tényleg betegesek és ideg gyengék ahogy itt sokan írják vagy egészséges vidám jó idegrendszerűek?
A tenyésztő akitől vettem a kutyumat, direkt felhívta a figyelmem hogy a kis méretnél nagyon gyakran kialakul sérv is mivel nagyon sokat ugrálnak. Az előttem hozzászólók által tárgyalt gondok-bajokról nem is beszélve.
De tény, sétáltatás közben mi is találkoztunk már a "mininek" titulált yorkikkal. És féltek az én yorkimtől, pedig nem sokkal nagyobb (2.90kg). Remegve próbáltak elrohanni az útjából.
Nem hegyibeszédnek szánom mondadnómat, de próbálj normál méretű szülőktől kölyköt venni és ha teheted az alomból is a legnagyobbat, legmozgékonyabbatt válaszd. Nem fogod megbánni :) Én is így tettem, és egy gyönyörű életvidám kislány gazdija vagyok akinek eddig legnagyobb baja az állatorvosnál a chipbeültetés volt XD
Édesem, ha Te ennyire jártas vagy a tenyésztésben, és a yorkshire fajta standardben, akkor nem vitázok :)
Sok boldog évet a mini yorkiddal
A standardben nincs megszabva a minimum, csak az, hogy a max súlya 3,1kg lehet egy yorkinak. Amerikában általában 4-7fontos kutyákat vonnak be a tenyésztésbe (akik nem az ún. "miniket" gyártják) ez kb 1,8-3,1kg-os súlyt jelent. Európában a 2 és 3kg közti kutyákat.
Szóval arról vitatkozni meg bizonygatni, hogy mi a kisebb a standardnél nem érdemes. Azt már lehet mondani, hogy mi az ami a gyakorlatban, hosszú évek alatt kialakult szokás tenyésztési szempontból. Valószínűleg nem azért nem vonnak be tenyésztésbe kisebb kutyákat, mert csúnyábbak lennének, hanem az egészségügyi oldala miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!