Mini Yorkisok nektek milyen a kutyátok? Ezt úgy értem, hogy tényleg betegesek és ideg gyengék ahogy itt sokan írják vagy egészséges vidám jó idegrendszerűek?
Mi az, hogy ki a szart érdekel? Te kérdezted kifejezetten a minit.
Tudod az a baj, hogy mióta Paris Hilton és a táskába gyömöszölt kutyái címlapra kerültek, azóta sokan azt gondolják, hogy ehhez a lehető legkisebb kutyára van szükség. Régen is divatosak voltak a társasági kutyák, csak akkor még kutyaként kezelték őket, nem kiegészítőként. És nem hasonlították őket a hörcsög mérethez...
Engem azért visel meg ennyire a téma, mert volt egyszer egy ideiglenes yorkim, akit 2 évesen kivontak a "tenyésztésből", 20 ezer forintért sikerül megvennem attól a rohadt embertől... 2 évesen már 3 szült. A gazdája nagyon sajnálta, ugyanis "remek EXTRAMINI szuka" volt. Az nem érdekelte, hogy a kutyát 2 és fél évesen patellával műteni kellett, csak azért adott rajta túl, mert elkapott egy borzalmas gombás fertőzést, és gyakorlatilag már nem volt rajta szőr, amikor elhoztam. Nem akart pénzt költeni rá, ugyanis ő csak bevételt akart, kiadást nem. A kutya egy boxban élt 2 éves koráig bezárva.
Ezt csak azért írom le, hogy tudd, aki minit hirdet, az nem tenyésztő. Azt a legtöbb esetben csak a pénz érdekli, és Te támogatod őt ebben.
Ha azt írtad volna, hogy szeretnéd, ha ajánlanánk Neked megbízható tenyésztőket, akkor nem lett volna gond. Ha majd egyszer lesz kutyád, akkor Te is megtanulod, hogy mit jelent a felelős állattartás, amikor nem az számít, hogy 1,5 kg, vagy 3.
Sok sikert:)
Igen, benne van a pakliban, hogy esetleg beteg lesz...
Nyilvàn normàl méretű szülőknek is lehetnek méreten aluli kölykei, ez valòban nem derül ki kölyökként. Bàr tényleg nem mondtad ki, de nekem is ùgy tűnt, hogy nagyon abba az irànyba hajlik a téma, hogy te a "minit" preferàlod, de örülök, hogy nem :)
Sok boldogsàgot majd a kutyusodhoz! :)
21:27!
Te meg szakadj màr le ròlam, ha bajod van, írj privàtot!
Kedves kérdező, nem egyszerű átlátni ezt a folyamatot...
A yorkshire-nak van egy standardje, amit a tenyésztőknek szem előtt kell tartaniuk. Ezt már milliószor leírtuk, de hivatalosan mini nincs, egy tenyésztő ezzel a szöveggel nem hirdet kutyát.
Aki viszont nem tenyésztő, és hirdeti a mini-extramini kutyáit, az tuti, hogy soha nem vitte egészségügyi szűrésre, tenyészszemlére a kutyáit fedeztetés előtt. Na ezek a kutyák ezért lehetnek betegesek, mert nem látta őket orvos. Nem ellenőrizte senki, hogy mennyire kiegyensúlyozottak, egészségesek.
Hidd el, egy tenyésztő erre odafigyel, hiszen neki az az érdeke, hogy a kutyái minél jobb "minőségűek" legyenek. Egy szaporító le se tojja, ha a kutyád szívproblémát, légcsőszűkületet, patellát, idegrendszeri problémát, stb. örökít. Őt úgysem ismeri senki, és továbbra is árulhatja név nélkül a kutyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!