Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 10 hetes kiskutyámat, hogy...

Cukika. kérdése:

10 hetes kiskutyámat, hogy tudnám szobatisztaságra tanítani?

Figyelt kérdés

Van kirakva neki alom, de eddig nem igazán pisilt bele. Próbáltam gyorsan felkapni mikor láttam h pisilni kezd és oda vinni az alomhoz, de nem jött össze. :S Utcára még nem vihetem.

Segítsetek légyszíves.

2012. febr. 2. 16:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia. lehet kapni ilyen szobatisztaságra nevelő cseppet érdemes cseppenteni az alomba egy kicsit. Ha látod, hogy pisi,kaki lesz akkor vidd oda és addig ne engedd el onnan, még nem oda végzi a dolgát. Ha oda sikerül simi, és jutalomfalat. Ha látod, hogy magától odapisil akkor is meg kell dicsérni. Ha nem oda sikerül akkor erőteljesen rákell szólni, hogy nem szabad rossz kutya és megint oda vinni az alomhoz. Arra vigyázz ha leszidod utána ne kezd el simizni mert nem fogja tudni, hogy mért lett leszidva. Reggel felkelés után szinte tuti, hogy pisilni,kakilni fog evés után fél órával és mikor felébred. Én a kiskutyámmal éjszaka is felkeltem mert nem tudott lemászni az ágyról. Olyan szépen beállt neki, hogy hajnali 2 kor kelünk pisilni. Ha elfelejtettem akkor arra ébredtem, hogy oldalba lettem pisilve...:D Nem egyszerű, türelmesnek kell lenni. Ja és mindig ugyanoda tedd az almot.
2012. febr. 2. 16:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Miért nem viheted az utcára? Nincs még egyáltalán beoltva?

Nem alomba, hanem újságpapírra vagy kutyapelenkára szokták szoktatni a kutyákat.

Ha nincs a környéken járvány (állatorvos meg tudja mondani), akkor nyugodtan leviheted 3-4perces sétákra a kutyát, amíg elvégzi a dolgát. Csak ne kutyafuttatóba és ne a többi kutya közé. Keress egy nyugodt, csendes helyet, ahol nem hemzsegnek a kutyák és hagyd, hogy kint végezze el a dolgát. Ahogy végzett jól megdicséred és mentek vissza. A betegségeket te is vagy bárki más is haza tudja vinni a cipőn, ruhán, nem kell burokban tartani, csak figyelni kell.

2012. febr. 2. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!