Mit tegyek ezzel a szerencsétlennel?
A kutya fajtájának kiválasztása, megvásárlása előtt kellett volna végig gondolni ki-mit-hogyan csinál, visel el ebben a helyzetben.
Talán lett volna "csendesebb", nevelhetőbb fajta, aki az egyiknek örömet, a másiknak "nyugalmat"ad egy időben.
Szerintem cseréljétek egy macskára.:)
az első hogy ne ordibálja a kutyával, mert azt emberi ugatásnak veszi. az én kutyám szokott néha jelezni (főleg amikor apukám hazajön melóból este, panel szomszédok tuti nem örülnek) olyankor lefogom a nyakörvénél, és amint érzem/hallom hogy morog mondom neki hogy csssss!és agy picit megrántom hogy rám figyeljen (nem erősen nem fáj neki, kb olyan mint a póráznál a fordulás)
a másik amit az ugatásra szoktak ajánlani az ecetes/citromos vizzel való spricelés: vizipisztollyal, ha ugat a kutya lőjj eléje vagy rá (ne szemre, inkább mellkasra vagy ilyenhelyre) de úgyhoyg ne lássa, hogy te voltál. mivel nem birja az ecet/citrom szagott az ugatást előbb utobb összeköti a rossz érzéssel és nem ugat többet(amugy lehet is kapni olyan nyaköörvet ami citrom illatot ereget ha érzékelli hogy ugat a kutya
Hát, én sajnállak. :( Utálom az indokolatlan és állandó kutyaugatást. Nekünk szerencsére nincs kutyánk (bár, ha lenne, az garantáltan nem viselkedni így, mert akkor rövid úton ki lenne penderítve...), de az egyik szomszéd kutyát legszívesebben megdobálnám néha valamivel. Mindig, megállás nélkül ugat! Nekem ne mondja senki, hogy ez a kutya dolga, ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a kisgyerek dolga meg, hogy magas hangon visítson folyamatosan.
Itt sem lehet aludni, pihenni, semmit. Van olyan szomszéd, aki ilyenkor meg nekiáll üvölteni, de hát az sem segít, csak akkor már üvöltést is hallgatunk az ugatás mellett.
Egyébként szeretem az állatokat, a kutyákkal sincs bajom, de az a véleményem, hogy olyan tartson csak, akinek van ideje és kedve foglalkozni vele, elsősorban megnevelni. Egy normális kutya ugyanis ilyet nem csinál, mint ahogy egy macska sem nyávog csak úgy állandóan.
A kutyátok valószínűleg vagy nagyon elhanyagolt, vagy fél este egyedül, vagy bármi más oka van az ugatásra, ennek kéne utána járni. Bár megértem, ha azt mondod, hogy nem a te dolgod, hanem a tesódé lenne, ha már odavitt egy kutyát.
Tesóddal mindenképp beszélni kéne erről a problémáról. Őt meg a család többi tagját nem zavarja? És a szomszédokat?
Kíváncsi lennék, hogy a tesód mennyit foglalkozik a kutyával, sétáltatja, és neveli.
Ha jól sejtem gyakorlatilag le se szarjátok.
8 "A jószáágnak tényleg kint a helye.."
ja, lehetőleg az ólban, mi?
Társasági kutya és kint van?
Jól olvastam a beírásodban?
A társasági kutyák arra vannak tenyésztve, hogy az emberrel együtt éljenek. Nem házőrzők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!