Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ezzel a szerencsétl...

Mit tegyek ezzel a szerencsétlennel?

Figyelt kérdés
Tesómnak van egy kutyája, már reggel 6kor visít, nem tudom magam kipihenni. Ha még mély hangja lenne, és néha ugatna, az oké, de ez ilyen kis társasági kutya, magas vékony hanggal. Egyfolytában ugat, hiába ordítok ki, nem fogja be, így amikor nem figyelnek, meg is verem. Ellököm, meg megráncigálom, akkor legalább kicsit visszavesz. Nem tudom mit tegyek, de ilyenkor már az egész napom el van rontva, ha így kelek. Egyébként nem csak reggel ugat, hanem egész nap. Ha már hall egy kis zajt egyből ugat, de hangosan. Nem tudom mit tudnék tenni, mit tegyek? Már nem bírom idegekkel.
2012. febr. 2. 11:07
1 2 3
 1/23 lovász márta válasza:
27%
Én téged ráncigálnálak meg meg rugdosnálan,hogy lehetsz szívtelen kutya ez a dolga
2012. febr. 2. 11:10
 2/23 anonim ***** válasza:
57%
A témamegjelölés (szégyen, szánalmassaág) tényleg rád illik kérdező. Olyan hülye vagy, mint a s@gg.
2012. febr. 2. 11:13
 3/23 A kérdező kommentje:

Ja, ez lenne a dolga, ha kint lenne, és nem a házban :)

Egyébként nem rugodosom erősen, nem akarom hogy bántódása legyen, de valahogy a tudtára kell adni, hogy fejezze be.

4/23 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos igaza van az előttem válaszolónak! Annyi eszed legalább lehetne, hogy észrevedd, az, hogy bántod a kutyát nem vezet semmire? Esetleg próbáltad már üvöltözés helyett, hogy megnézed, miért ugat a kutya?

Ezek az apróbb kutyák általában amolyan jelzőállat félék. Megvédeni nem tudnak, viszont "szólnak", ha valami gyanús dolog van, ezért ugatnak. Szépen felkelsz a kis ágyikódból és kimész a kutyához, megsimogatod és valószínűleg el fog hallgatni...

5/23 A kérdező kommentje:
Dehogy hallgat! Ha kimegyek hozzá, megsimogatom, majd visszamegyek a szobámba pihenni, ugyanúgy folytatja. Nem tudok tőle pihenni.
2012. febr. 2. 11:15
 6/23 Akiteki ***** válasza:
100%
Szólj a tesódnak, hogy keljen fel időben és vigye le.
2012. febr. 2. 11:15
 7/23 anonim ***** válasza:
69%

Miért a kérdezőt szidjátok? Nem az ő kutyája, több, mint valószínű (legalábbis a leírás alapján), h ha rajta múlna nem lenne kutya a lakásnak.

Az pedig, h nyugodtan akar pihenni érthető elvárás.

Inkább a kérdező tesóját kéne szapulni, amiért nem tudja megnevelni a saját kutyáját.

Nem értek egyébként az ebekhez, és a nevelésükhöz sem, szóval hasznos tanácsot nem tudok adni, de az ilyen zsebkutyákat is lehet nevelni gondolom, ami elsősorban a gazda feladata lenne...

2012. febr. 2. 11:18
 8/23 anonim ***** válasza:
29%

7 per 7..ott a pont..:DDDD

A jószáágnak tényleg kint a helye...megértelek kedves kérdező de az a szitu hogy a tesód cseszte ezt el,mert meg kellett volna nevelnie a kutyáját...fogadjunk hogy csivava vagy valami pincsi vagy ilyen kis fehér szőrcsimbók..

:D

2012. febr. 2. 11:19
 9/23 anonim ***** válasza:
0%

vigyétek el kutyaiskolába, vagy vegyél egy kutyakönyvet, és tanítsd meg, hogy maradjon csöndben.

de hát a kutya dolga, hogy ugasson. most képzeld el, hogy téged is állandóan megrugdalna valaki, akárhányszor mondani akarsz valamit.

a kutya csak jelezni akar, hogy történés lesz, valaki közeleg, valaki elhalad a ház előtt, vagy a többi kutyával kommunikál stb.

elhiszem, hogy idegesítő, de normálisan is meg lehetne oldani és megoldást keresni kutyaoktató segítségével.

2012. febr. 2. 11:19
 10/23 anonim ***** válasza:
22%
Nekem yorkim van és ő is minden éjjel el kezd ugatni...az enyém, és mégis az elején azt hittem odavágom a kispárnám olyan mérges lettem, de persze bántani sosem bántottam, kikiabáltam, még káromkodtam is olyan fáradt voltam, így elhiszem ha enm a tiéd elég szar. De bántani nem szabad, már az erőviszonyok miatt sem, az enyémnél az álik be ha kimegyek érte a nappaliba, behzom és magam mellé fektetem és nem engedem h elmennyen ugatni akkor abbahagyja és elalszik. Éjszaka emgint ez volt, már hozzászoktam így nem dühöngten, de tudom h nagyon kelemetlen, az elején nekem is kigúvadt a szeme h mi ez :)
2012. febr. 2. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!