Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A macskám terrorban tartja a...

A macskám terrorban tartja a kutyámat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy szimpla nőstény házi macskám, és egy labrador terrierem. A macska ha meglátja a kutyát, rátámad, véresre karmolja és harapja. Leszedni se tudom róla, mert akkor úgy kell kitépnem belőle. A kutya zárkózott lett.
2012. jan. 31. 14:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
5hónapos a kutyus, a macska 2 éves.
2012. jan. 31. 15:04
 12/22 Akiteki ***** válasza:
100%

Én első körben levágnám a cic körmeit. Akkor elveszti a fegyverét.

Utána amint a kutyával balhézni akar, azonnal rászólnék, lekevernék egy frászt neki. A macskák is nevelhetőek, csak kevesen akarnak erre időt szánni.

2012. jan. 31. 15:05
 13/22 anonim ***** válasza:
62%
Most akkor jól értem, hogy a macska "vígan" gyilkolássza a kutyáidat és te még csak nem is tiltod neki?
2012. jan. 31. 15:07
 14/22 anonim ***** válasza:
34%
Hát az nem kutya, amelyik ezt hagyja.
2012. jan. 31. 15:09
 15/22 anonim ***** válasza:
28%
Ezzel most népszerűtlen leszek, de vegyél egy szöges nyakörvet a macskára, ha puszta kézzel nem tudod nevelni... Arra is lehet hatni, csak nehezebb. Inkább kicsit fájjon neki, minthogy a végén legyen egy félszemű kutyád.
2012. jan. 31. 15:11
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
Próbáld etetéssel,hogy kénytelenek legyenek egymás mellett enni,és ahogy rosszul viselkedik a macsek,húzd el az orra előtt a kaját,tereld el a figyelmét..az nem járja,hogy ilyen agressziv,ezt csak te tudod megnevelni,nem a kutya...Egyébként kutya macska esetben általában a macska a domináns,de ez nem azt jelenti,hogy agressziv!!Egy normális macska csak neveli a kutyát,biztositja a határait,de nem támad..vagy simogasd őket egyszerre,lényeg,hogy szoktasd őket valahogy egymáshoz!
2012. jan. 31. 15:13
 17/22 anonim ***** válasza:
amacsekot neveld. ne csak úgy "meglássa a kutyát", hanem te vidd oda a közelébe, nyugtasd közben, kezdeményezd, h összeszagoljanak, stb. persze ehhez az kell, h a macska legalább veled jóban legyen, téged elfogadjon. ha a barátkoztatás közben valami rosszat tesz a macsek, őt kell büntetni, mert ő a ludas a dologban. ha megoldható, csak felügyelet mellett találkozzanak, a macskát zárd el egy külön szobába.
2012. jan. 31. 15:26
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Hű, milyen kis agresszív. Észrevette, hogy amikor először támadott a kutya behódolt neki, és Ti sem tettetek semmit. Így most ő az úr, és nekem úgy tűnik még élvezi is. Az a spriccelős módszer jónak tűnik. A macskák utálják a vizet. A kutyát és macskát kb. ugyanúgy kell nevelni, csak a macska önfejűbb. De most komolyan! Lehet, hogy ez kutyás fórum, de azért ne írjatok már olyat, hogy tüntesse el a macskát! Ha mi kutyások elvárjuk, hogy ne nézzenek minket bolondnak, hogy a kutya nálunk családtag, akkor legyünk szívesek elfogadni, hogy van akinél a macska is a család része.
2012. jan. 31. 16:15
 19/22 anonim ***** válasza:
61%
Lelőni a macskát...gratulálok!Én az ilyeneket lőném le!Egyépként a macskát elég arrébb rugdosni,de egy-két hónap és a kutyád rájön ,hogy ő a nagyobb és akkor már a macska lesz az akit meg kell védeni.Nálam ugyan ez volt a helyzet,most meg elég tüsszentenie a szerencsétlen macskának és a kutya máris ugat és morg.
2012. jan. 31. 16:59
 20/22 Akiteki ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy a méret dönt. Az én macskám hagyott már helyben az utcán labradort meg magyar agarat is. Kissé csavargó a lelkem, mert az utcáról fogadtuk be, ma is szeret kinn sütkérezni a kerítésen kívül. Az itthoni kutyákat imádja, de ha valaki idegen rámorog, annak annyi. Szóval ne bízzatok benne, hogy ha a kutya nagyobb lesz, akkor a macska meghunyászkodik.
2012. jan. 31. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!