Hogyan szoktathatnám le kutyámat az ugatásról?
Alapvetően a falkában betöltött pozícióddal van a baj.
Ha akkor is ugat, amikor ott vagy, akkor csak a figyelmedet akarja felhívni. Ilyenkor hagyd teljesen figyelmen kívül, ne szólj rá, mert akkor máris elérte, hogy rá figyelj. Kerüld a szemkontaktust és maradj csendben. Ha magától abbahagyta megdicsérheted.
Ha akkor is ugat, amikor nem vagy ott, az szeparációs stresszre utal, amit csak fokozatosan tudsz megszüntetni. Gyakorold a kutyáddal, hogy éppen elmész otthonról. Csukd be egy szobába és menj ki, először csak egy percre, majd nagyon lassan növeld az időt.
Döntő fontosságú, hogy hogyan viselkedsz, amikor távozol és megérkezel. Tilos nagy ügyet csinálnod belőle, a legjobb ha nem is foglalkozol a kutyával, rá sem nézel, és főleg nem szabad lerohanni és üngyümbüngyömözni mikor hazaérsz és ő össze-vissza ugrándozik örömében. Csak hagyd hogy megszagoljon és ha megnyugodott felveheted a szemkontaktust és odahívhatod magadhoz.
Sok sikert!
Tehát sok kutyát kiképeztél már és hallgat rád kivéve ha nem lát? Akkor az azt jelenti, hogy nem hallgat rád.
Ebből az egészből én azt veszem ki, hogy bár nem írtad, de bentről szólsz a kutyának, hogy hallgasson el de az továbbra is ugat. Nem szabad rászólni, semmi értelme, főleg, hogy többnyire akkor ugat, ha nem vagy ott (és nem azért, hogy jól kitoljon veled).
Egy nagy kert sajnos nem helyettesíti a kimerítő sétát.
Amit írtam az udvaron is meg lehet csinálni vele ugyan úgy.
Legalább próbáld meg egy hétre. Kiadós testmozgás mielőtt elmész otthonról és mielőtt elmentek aludni, plusz a hozzáállás amit javasoltam. Semmit nem veszítesz vele, maximum egy ugatós kutyát, aki nem tisztel téged.
Köszönöm a válaszokat!
Mailerdeamon, az a probléma, hogy mielött elmegyek otthonról nem tudom elvinni, mert 4kor kelek, 5kor indulok otthonról, és délután 3-4körül érekhaza, így csak délután tudom elvinni... de annyira hiperaktív, hogy egyszerűen nem láttam még ilyen kutyát, hogy annyira figyel mindenre, ami nem ember, hogy képes nekimenni futás közbe az emernek, mert észre sem veszi hogy ottvan...hiába vagyunk többen is kinnt... érdekes személyiség...elég nehéz eset... most lett 1éves... még nagyon játékos, alig lehet figyelemre bírni, nem nagyon érdekli az ember őt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!