Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ellés mennyire veszélyes,...

Az ellés mennyire veszélyes, megterhelő a szukáknak?

Figyelt kérdés

Mielőtt még megköveznek: két ivartalanított szukám és igeiglenesben egy szintén ivartalanított kanom van. Sem most, sem a jövőben nem valószínű, hogy tenyésztésre adom a fejem, ahogy múltban sem tettem, a szaporítást pedig alapból elitélem és megvetem. Teljesen elméleti a kérdésem. Csak érdekelnének a válaszok, annyit olvastam már itt, hogy kedves szaporítóknak írtátok, mennyire rosszat tesz az ellés.

Az első viseli meg a kutyát nagyon, vagy a későbbiek is ugyan ilyen károsak lehetnek? És ezt ki lehet valahogy védeni?

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 30. 19:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
nálunk a farfekvés mindig problémásabb, főleg ha nagy a kiskutya és nehezen jön ki, ilyenkor gyakori, hogy sok vizet nyel. Legutóbb pont ezért vesztettünk el majdnem egy kiskutyát... fél kilós volt és beszorult a szülőcsatornába, farfekvéses volt, a burkot ki kellett szakítanom, hogy ki tudjam húzni, nagyon sok vizet nyelt mire a feje is kijutott
2012. jan. 30. 21:18
 12/14 Akiteki ***** válasza:
Nálunk meg volt, hogy pont azért volt mázlista a kölyök, mert farral jött és olyan hirtelen, hogy az anyja kiugrott a ládából és a kőre pottyant a kicsi. Elkapni sem tudtam, olyan gyorsan történt. Még jó, hogy csak seggreesett Axlkám és nem fejre:)) A whippeteknek meg általában a farkincáját látom először.
2012. jan. 30. 21:28
 13/14 anonim ***** válasza:
nálunk ritka a farfekvés.. lehet azért élem én meg azt máshogy.. :) 7 év alatt asszem ha 5 farfekvéses kiskutya volt nálunk akkor sokat mondok és ebből 2 szer volt nagyon problémás a dolog
2012. jan. 30. 21:38
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Már miért növelné a csontritkulás esélyét a szülés? pont, hogy a terhesség során magas az ösztrogénszint.

Egyébként szerintem egy egészséges, jó kondíciójú szukánál az ellés nem megterhelő, veszélyes csak akkor lehet, ha komplikációk adódnak. Meglepően gyorsan összekapják magukat a kutyák szülés után (a tenyésztők lassabban :D )

2012. jan. 30. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!