Az ellés mennyire veszélyes, megterhelő a szukáknak?
Mielőtt még megköveznek: két ivartalanított szukám és igeiglenesben egy szintén ivartalanított kanom van. Sem most, sem a jövőben nem valószínű, hogy tenyésztésre adom a fejem, ahogy múltban sem tettem, a szaporítást pedig alapból elitélem és megvetem. Teljesen elméleti a kérdésem. Csak érdekelnének a válaszok, annyit olvastam már itt, hogy kedves szaporítóknak írtátok, mennyire rosszat tesz az ellés.
Az első viseli meg a kutyát nagyon, vagy a későbbiek is ugyan ilyen károsak lehetnek? És ezt ki lehet valahogy védeni?
Köszönöm a válaszokat!
Már miért növelné a csontritkulás esélyét a szülés? pont, hogy a terhesség során magas az ösztrogénszint.
Egyébként szerintem egy egészséges, jó kondíciójú szukánál az ellés nem megterhelő, veszélyes csak akkor lehet, ha komplikációk adódnak. Meglepően gyorsan összekapják magukat a kutyák szülés után (a tenyésztők lassabban :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!