Ellés után hogy tarthatnám tisztán a kutyámat?
Leginkább sehogy.
A kutya úgyis lenyalogatja magát, ha szükségét érzi, és azon kívül, hogy elszíneződik a szőre és ronda, nem lesz belőle baja, ha a helye tényleg ilyen szépen tisztán van tartva.
Én nem stresszelném a frissen ellett szukát a napi fürdetéssel. Majd ha már nem csöpög, megfürdetheted, addig max. nedves törölközővel törölgesd át.
Inkább ügyelj a vacok tisztaságára, meg hogy az emlői ne legyenek koszosan (bórvizes vattával át lehet törölgetni).
Egyébként az Ergam csepp (remélem, még mindig ez a neve...) gyorsítja a tisztulást. Állatorvosnál kérdezz rá, ha gondolod.
elég egy melegvizes kendővel áttörölgetni...
sampont most ha lehet, kerüld, mert a kölykök szervezetébe kerülhet a szőréről a maradéka...
mivel fertőtleníted a helyüket?
én ezt most inkább hanyagolnám...
csak legyen 1-2 váltó lepedő, amiket moss ki, de külön szert ne permetezz a fekhelyre.
De nem értem, ha egyszer letisztítottad az anyáról a trutyit, akkor hogy-hogy "újrakoszolódik"?
nyalogatja a kicsiket?
feleszi az ürüléket?
Előző: igazad van, elfelejtettem írni, hogy a fertőtlenítéssel csínján.
Az ellés után van, hogy egy hétig is folyik mindenféle trutymó a szuka hüvelyéből, amit rendszerint felnyalogat, de a szőrét csúnyán elszínezheti, és elég büdös is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!