Egy ivarérett kan kutya szenvedhet attól, h esélye sincs lányt kapni?
Igen, frusztrált lehet ettől, te nem látod rajta? Nem kell ennyire ódzkodni az ivartalanítástól, a kutya személyisége semennyit nem fog változni, egyedül annyiban, hogy a szukákat nem akarja majd megmászni.
Egyébként egy igazán jól nevelt kutya nem végez párzó mozdulatokat a gazdája jelenlétében, se tárgyon, se más kutyán. Én a tüzelő szukámmal is kimehettem a kertbe, a kan kutyámnak meg sem fordult a fejében, hogy ráugorjon, mert tudja hol a helye.
Igen, szenvedhet, nagyon.
11 évesen ivartalanítottam az egyik kanomat. Azért vállalkoztam a késői műtétre, mert több szuka lett itthon és szegény volt hogy hetekig nem evett, olyan izgalomban volt. Hallottam kanról, aki szó szerint éhenhalt, mikor sorra tüzeltek mellette a szukák. De a saját szememmel is láttam, mikor szegénykém csak a szagot érezte a kertben és végig úgy járkált, hogy benne volt a bugee:)) a lábában. Ivartalanítás után lenyugodott, néha megpróbálkozott 1-1 tüzelő szukánál, de nem tudott velük mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!