Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy ivarérett kan kutya...

Egy ivarérett kan kutya szenvedhet attól, h esélye sincs lányt kapni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 30. 13:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
szerintem csak igen :) szenvedni biztos nem szenved.. lapból ha a kutya a falka alján van akkor eszébe se jut ilyesmit csinálni
2012. jan. 30. 14:51
 12/27 anonim ***** válasza:
46%

Ők ösztön lények, ösztönből szaporodnak. Nála valószínűleg nagyobb a vágy. Volt nálam is ilyen ideiglenes kutyus, simán megmászta az ivartalanított szukáimat is. Persze őt is ivartalaníttattuk, néhány hét múlva ez a probléma meg is szűnt. Mivel csak hobbikutyus, így semmi szüksége a golyóira, csak a bajt okozza neki, nem fogja hiányolni. Te meg megúszod az ebadót.

ma 14:24

Ez lesokkolt. A szerinted genetikailag idegbeteg kutyádat még szaporítottad? Ez komolyan mondom lesokkolt. És altatás helyett eszedbe sem jutott, hogy megszabadítsd a golyóitól.

2012. jan. 30. 14:59
 13/27 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy manapság az ivartalanítás az általánosan elfogadott, követendő irányelv, kövezzetek meg érte, de én természetellenesnek tartom. Minden élőénynek van neme, még a növényeknek is. szerintem egyáltalán nem olyan evidens és egyértelmű dolog ettől megfosztani egy állatot.

ha a kutyám azért csinálja ezt, mert úgy gondolja, velem megteheti, akkor ezen kell dolgoznom, nem pedig azt a megoldást választani, h kikapatom a golyóját, és akkor már úgysem látszik, h nem tisztel.

amúgy egy nagyon kedves, szeretetteljes kiskutya, olyan bújós-dörgölődzős, mint egy macsek, így a természetének sem kellene finomodnia (amire általában hivatkoznak kanok ivatalanításánál) és őszintén szólva tartok is attól, h emiatt megváltozna a személyisége. nagyon barátságos, jókedélyű, játékos, családcentrikus, lökött kutyus, én így szeretem, ahogy van. az egyetlen érv az lenne, ha ő szenvedne ettől az állapottól. az ebadó különösebben nem visel meg, egy kutya felelős tartása ennél sokkal többe kerül, amúgy a mi kerületünkben valószínűleg be sem szedik...

2012. jan. 30. 15:12
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
Megsúgom, hogy ha ez dominancia kérdés, akkor nem biztos, hogy az ivartalanítás segít rajta. Ám az, hogy az ivartalanítás természetellenes, nos...az, hogy nem hagyod pározni, engedelmeskedni az ösztöneinek, az nem természet ellenes? Tombolnak benne a hormonok, amitől frusztrált lehet. Persze ez a Te döntésed, és örülök, hogy nem akarod pároztatni, felelős kutyatartó vagy, de a fajfenntartás ösztönét csak így tudod kikapcsolni.
2012. jan. 30. 15:23
 15/27 A kérdező kommentje:

15.23

no igen, akkor viszont eredeti kérdésemnél tartunk: szenvedhet-e attól a kutyám, h gyakorlatilag egy egész életen át nincs esélye kiélni az ösztöneit? mint mondtam, ha ez neki frusztrációt okoz, akkor ivartalaníttatom, ha csak dominanciaharc, akkor szimplán a sarkamra állok. ha mindkettő, akkor ivartalaníttatom és a sarkamra állok :)

2012. jan. 30. 15:29
 16/27 anonim ***** válasza:
9%

"Ez lesokkolt. A szerinted genetikailag idegbeteg kutyádat még szaporítottad? Ez komolyan mondom lesokkolt. És altatás helyett eszedbe sem jutott, hogy megszabadítsd a golyóitól."

De csak azért, hogy legyen utódja, mert nagyon szerettük azt a kutyust. És nem szaporítottuk a szó szoros értelmében. Találtuk egy kóbor palotapincsi kutyust és haza vittük, abból lettek kiskutyák. Két kutyust megtartottunk és kettőt elajándékoztunk.

Igen, képzeld el, hogy nem jutott eszünkbe, hogy megszabadítsuk a golyóitól. Nem is tudtuk akkoriban, hogy van ilyesmi. Tulajdonképpen pont a kislány kutyával való kapcsolat miatt lett elaltatva, akkor már egyáltalán nem tudtunk a lakásban megmozdulni, annyira védte a szukát. Körülbelül 20 éve történt! Képzeld el az tűnt a leghelyesebbnek, ha elaltatjuk. Most lehet megkövezni, mert őszintén leírtam valamit!! Az orvos sem ítélkezett, ha ő elmondja, hogy van más út is, a műtét, ha felajánlja ezt az alternatívát, akkor biztosan azt választottuk volna.

Nagyon megtudod találni más szemében a szálkát és nagyon tudsz ítélkezni!!! De mit is magyarázkodok itt egy idegennek...

2012. jan. 30. 15:31
 17/27 anonim ***** válasza:
Azért azt valljuk be, hogy 20 évvel ezelőtt még igen mások voltak az állattartásról tartott vélemények és nem éppen pszichológiai irányból közelítettek, szóval én nem itélkezem azért, hogy így döntöttetek.
2012. jan. 30. 15:35
 18/27 anonim ***** válasza:

ma 15:35

Köszönöm!

2012. jan. 30. 15:39
 19/27 anonim ***** válasza:

ma 15:31

Ne haragudj, nem írtad, hogy mikor történt, én meg nem vagyok gondolat olvasó. Nem akartalak megsérteni, de ha ez most történt volna, akkor állnak a mondataim, és igenis kiállok az igazam mellet. Húsz éve más világ volt, akkor még ez egy megszokott dolog volt.

Kérdező: "no igen, akkor viszont eredeti kérdésemnél tartunk: szenvedhet-e attól a kutyám, h gyakorlatilag egy egész életen át nincs esélye kiélni az ösztöneit?" Igen szenvedhet. Hogy a Te esetedben miről van szó? Állj a sarkadra, tiltsd le, és ha ez nem használ, akkor kevés lesz, és jobb ha búcsút mond a férfiasságának. De szerintem a dominanciának más jelei is vannak, és mint mondtad más gond nincs vele.

2012. jan. 30. 15:43
 20/27 A kérdező kommentje:
én sem. egy kisvárosban nőttem fel, 20 éve a nagynéném elküldte a kamasz fiát a környék egyetlen állatorvosához, hogy ivartalaníttassa a kan kutyájukat, mire a férfi érintetlenül visszaküldte azzal az üzenettel, hogy "ilyet is csak egy nő találhat ki". ennyire más volt a szemlélet akkortájt. megjegyzem, én nem emiatt ódzkodom, hanem a fentiekben már kifejtett okokból. ennyi alapján ne ítéljetek meg másokat. senki sem születik úgy, hogy eleve mindent tud a kutyatartásról.
2012. jan. 30. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!