Hogyan oldjam fel a kutyámat a leszidás után? Mennyi idő után?
Figyelt kérdés
Eddig nem sokszor volt szükség rá, ma pedig lopott az asztalról. A tettenérést rögtön szidás követte, ami egy kicsit erősre sikeredett, mert bebújt az asztal alá. A helyére küldtem, majd otthagytam. Ez így jó volt, vagy fel kellett volna oldanom pl. játszással vagy dicsérettel vagy valami mással?2012. jan. 30. 10:01
12/16 anonim válasza:
Az majd akkor derül ki, hogy túl erősre sikerült-e a bünti, ha következőre az asztalon hagysz valami íncsiklandozót. Egy dolgot én mindig szem előtt tartok a büntetéssel kapcsolatban: egy dologért egyszer büntetek, az az egy büntetés kell olyan erősségű legyen, hogy mégegyszer az a viselkedés ne forduljon elő. Sokkal de sokkan jobban jársz, ha inkább kicsit túl büntetsz, mintha ugyanazért a dologért 86-szor büntetgeted a kutyát, aki meg röhög a markába és ugyanúgy megteszi legközelebb is. Így gyakorlatilag folyamatos háborút állítasz fel közted meg a kutya között, és a kutyának a feszkó természetessé válik. Míg ha rendesen lebünteted egy-egy ilyen helyzetben, akkor az élet többi része happy, és tiszták maradnak a szabályok.
13/16 A kérdező kommentje:
Már 1,5 éves, eddig sosem csinálta. Bármit az asztalon lehetett hagyni. Dobermann és szerintem csak bepróbált. Azt mondják 2 éves korukig alkalmi süketek és játszák a hülyét...
A tett után a földre tettem a tányért és ott hagytam. Rá se bagózott. Biztos vagyok benne hogy tudta hogy rosszat csinált. Kipróbálta meddig mehet el. Szerintem többet ő sem fog hozzápiszkálni semmihez az asztalon.
2012. jan. 30. 14:09
14/16 Mailerdeamon válasza:
Szerintem nem szükséges minden kis csíny után a helyére küldeni, elég ha rászólsz. Attól semmivel sem lesz hatásosabb a nevelésed, ha ott búslakodik a kutyád még fél óráig. Ha érzékeny, csak szólj rá és ha reagál, ennyi volt, mert különben nem csoda, hogy fél órával később is csak oson, mert ezt már rég nem hozza kapcsolatba a kaja ellopásával, csak azt hiszi, hogy biztos megint valami rosszat csinált.
15/16 anonim válasza:
Azt is vedd figyelembe egyébként, hogy a kutya pontosan érzi, hogy te hogy érzed magad. Ha a büntetés után te frusztrált, ideges maradsz, bűntudatod lesz, azt a kutya is átveszi, vagy rosszabb esetben azt hiszi, hogy ezt ő okozta, de nem érti, mivel, hiszen neki a büntetés csak korrigálás volt, semmi több. Szóval ilyenkor jusson eszedbe, hogy a kutyát szívatod azzal, ha rágódsz a történteken, és fejezd be :)
16/16 anonim válasza:
Első vagyok!
Én a német juhászomat a helyére zavartam, ha valami marhaságot csinált és addig bent maradt amíg azt nem mondtam, hogy kijöhet. Ha összeköti a büntetést a helyével az egyéni szocprobléma, ha nyugira vágyott akkor úgyan úgy bement a helyére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!