Bolhairtás és költözés?
Nem tudom milyen bolhákat sikerült beszereznetek, hogy ennyire szívósak. Én hoztam már haza úgy kutyát, hogy hatalmas disznóbolhák nyüzsögtek benne, a bőrét sem lehetett látni tőlük. És egyetlen advantix kezelés elég volt nekik. Az enyémekbe meg nem ment át egy sem.
A helyedben jól beáztatnám őket a neostomosanba (nem elég csak fürdetni, benne kell tartani legalább negyed órát, hogy jól átjárja a szőrüket, utána megszárítanám és rátennék a kutyákra advantixot, a cicákra meg advo... (mindig elfelejtem, hogy hívják a macskára való változatát). Gyorsabban hat, mint a nyakörv.
Mikor már az új helyen vagytok, akkor tenném rájuk a nyakörveket.
A bolhák nem a kutyában "laknak" csak enni járnak.
Tehát ha találsz 1 bolhát a kutyában,akkor legalább 10 van még a környékén!
A Neostomosan-os fürdetés+ bolhairtó nyakörv mindenképpen jó de gyors hatást ne várj tőle mert csak azok a bolhák pusztulnak el amik a kutyán tartózkodnak.
A kutya fekhelyét,ólját és annak környezetét permetezd le Neostomosannal,majd pár hét múlva ismételd meg mert a lerakott petékből kikelt bolhák ellen egyszeri kezelés kevés.
Ha a régi házból kiköltöztök, azért vegyél néhány doboz rovarirtóport és szórj be vele mindent. Protect B nem olyan drága. Gondolj bele, hogy az új lakóknak milyen érzés lenne egyből bolhás házba költözni. Költözés előtt 2 nappal a kutyádra Advantix, így már nem viszi tovább.
Egyébként nem értem, mert mi nyáron fogadtunk be egy nagy szőrű cicát, átnéztem a bundáját, de nem láttam benne bolhát. Fürdetni ezért nem fürdettem meg rögtön, mert nagyon félt szegénykém. Sajnos elnéztem, mert bolhás volt, mire észbe kaptam, az egész lakás fertőzött volt és még a másik cicám is, a nyuszim is. Mindent úgy csináltam, ahogy leírtam (cicákra, nyuszira Advantage, lakásra por), nagy meló és pénz volt, de 1 hónap múlva már nyomuk sem volt a rovaroknak. Azóta sem találkoztam eggyel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!