Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bolhairtás és költözés?

Bolhairtás és költözés?

Figyelt kérdés
Időről időre elég sok gondunk van a bolhákkal. De most el fogunk költözni egy olyan helyre, ahol még sosem járt állat, frissen van építve belül a ház és fűtve sincs. A kérdés az lenne, hogy mikor kezdjem a folyamatot és mennyire 'kezeljem' az új házat? Pl az első fürdetést kezdjem itthon, és utána költözzünk vagy...? És szerintetek így könnyebb lesz, hogy elköltözünk?
2012. jan. 27. 21:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Milyen nyakörvet?
2012. jan. 27. 22:09
 12/23 A kérdező kommentje:
Kiltix. A macskának Bolfo. De van advantix is, csak ugye hivatalosan (mert tudom, hogy sokan teszik) nem lehet keverni őket.
2012. jan. 27. 22:11
 13/23 Akiteki ***** válasza:

Nem tudom milyen bolhákat sikerült beszereznetek, hogy ennyire szívósak. Én hoztam már haza úgy kutyát, hogy hatalmas disznóbolhák nyüzsögtek benne, a bőrét sem lehetett látni tőlük. És egyetlen advantix kezelés elég volt nekik. Az enyémekbe meg nem ment át egy sem.

A helyedben jól beáztatnám őket a neostomosanba (nem elég csak fürdetni, benne kell tartani legalább negyed órát, hogy jól átjárja a szőrüket, utána megszárítanám és rátennék a kutyákra advantixot, a cicákra meg advo... (mindig elfelejtem, hogy hívják a macskára való változatát). Gyorsabban hat, mint a nyakörv.

Mikor már az új helyen vagytok, akkor tenném rájuk a nyakörveket.

2012. jan. 27. 23:21
 14/23 anonim ***** válasza:
67%

A bolhák nem a kutyában "laknak" csak enni járnak.

Tehát ha találsz 1 bolhát a kutyában,akkor legalább 10 van még a környékén!

A Neostomosan-os fürdetés+ bolhairtó nyakörv mindenképpen jó de gyors hatást ne várj tőle mert csak azok a bolhák pusztulnak el amik a kutyán tartózkodnak.

A kutya fekhelyét,ólját és annak környezetét permetezd le Neostomosannal,majd pár hét múlva ismételd meg mert a lerakott petékből kikelt bolhák ellen egyszeri kezelés kevés.

2012. jan. 28. 12:44
 15/23 anonim ***** válasza:
67%
Csatlakozom az előttem szólóhoz! A bolhák a kutyára csak táplálkozni járnak, a környezetében élnek, a petéiket a fekhelyére, lakásban padlórésekbe, szőnyegek, linóleum alá rakják. 1 anyabolha több száz petét rakhat, nagyon gyorsan hatványozódnak. A környezetet egy időben kell kezelni a kutyával, állattal, mert különben semmit sem ér az irtás. 2 hetente ismételni, amíg a probléma fenn áll. Min. 20.000-be fáj az embernek, ha a lakásban elszaporodnak. Rovarirtó por használatával irtható ki. Olyat válasszunk amelyik nem ártalmas az állatra, emberre. Mindent be kell porozni a lakásban. Az ágyat, a kárpitos bútorokat is. Néhány napig nem szabad felporszívózni, de aztán nagyon alaposan. 2-3 hetente ismételni! A kutyára megfelel a bolhacsepp, hatásos lesz, ha a környezete bolhamentes és megszűnik a körforgás.
2012. jan. 28. 15:43
 16/23 A kérdező kommentje:
Már kívülről fújom a bolhairtási tanácsokat, sokat jártam utána. A környezetet is mindig feltakarítottam. De mostmár nem is ez a probléma, hanem hogy mikor csináljam.
2012. jan. 28. 15:45
 17/23 anonim ***** válasza:
Hogy érted azt, hogy mikor?
2012. jan. 28. 15:52
 18/23 A kérdező kommentje:
Hogy mikor kezdjem a kezelést ha elköltözünk? Igazság szerint sajnálnám azt a pénzt a régi házra, ha onnan amúgyis elmegyünk és az új házban esetleg keveseb gonddal is meg lehet oldani.
2012. jan. 28. 15:55
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha a régi házból kiköltöztök, azért vegyél néhány doboz rovarirtóport és szórj be vele mindent. Protect B nem olyan drága. Gondolj bele, hogy az új lakóknak milyen érzés lenne egyből bolhás házba költözni. Költözés előtt 2 nappal a kutyádra Advantix, így már nem viszi tovább.

Egyébként nem értem, mert mi nyáron fogadtunk be egy nagy szőrű cicát, átnéztem a bundáját, de nem láttam benne bolhát. Fürdetni ezért nem fürdettem meg rögtön, mert nagyon félt szegénykém. Sajnos elnéztem, mert bolhás volt, mire észbe kaptam, az egész lakás fertőzött volt és még a másik cicám is, a nyuszim is. Mindent úgy csináltam, ahogy leírtam (cicákra, nyuszira Advantage, lakásra por), nagy meló és pénz volt, de 1 hónap múlva már nyomuk sem volt a rovaroknak. Azóta sem találkoztam eggyel sem.

2012. jan. 28. 16:05
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszi. :) Nem lesznek új lakók, én csak a szülőmtől költözök el.
2012. jan. 28. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!