Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bolhairtás és költözés?

Bolhairtás és költözés?

Figyelt kérdés
Időről időre elég sok gondunk van a bolhákkal. De most el fogunk költözni egy olyan helyre, ahol még sosem járt állat, frissen van építve belül a ház és fűtve sincs. A kérdés az lenne, hogy mikor kezdjem a folyamatot és mennyire 'kezeljem' az új házat? Pl az első fürdetést kezdjem itthon, és utána költözzünk vagy...? És szerintetek így könnyebb lesz, hogy elköltözünk?
2012. jan. 27. 21:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Hát én inkább a bolhairtót ajánlom, vagy egy bolhanyakörvet. Az távol tartja, a költözés és a fürdetés nem. Előbb pusztítsd ki a bolhát.
2012. jan. 27. 21:41
 2/23 Akiteki ***** válasza:
50%
Túlbonyolítod: Advantix vagy Frontline combo cseppek a kutyá(k)ra és nincs bolha. A bolha nem a falban lakik, hanem a kutyában.
2012. jan. 27. 21:41
 3/23 A kérdező kommentje:
Ez egy folyamat, mint mondtam. Először megfürdetem őket párszor, hogy az új bolhát is kiírtódjanak, utána rakok rájuk nyakörvet. Itt ajánlották és tényleg hatásos. Ha csak rájuk rakom a nyakörvet vagy a cseppet akkor nem történik semmi.
2012. jan. 27. 21:43
 4/23 A kérdező kommentje:
Akiteki: ha te is annyit aggódtál meg költöttél volna mint én akkor már nem látnád olyan egyszerűnek. :( pár tizest már elköltöttem különböző cseppekre vagy nyakörvekre. Magukban semmit sem használtak. Pedig volt, hogy az orvoshoz is elvittem hátha én cseppentek rosszul. De most nem bolhairtási tanácsokat kérnék, ha lehet :)
2012. jan. 27. 21:44
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha bolhás a kutya, akkor mindenképp kezeld le minél előbb pl. fürdetéssel (sampon vagy neosomosan ampulla)és tegyél rá normális bolhaírtó nyakörvet vagy spot-ont. Amit 4-500Ft-ért árulnak,pl bobi semmit se érnek. A kutya jelenlegi helyét is érdemes bolhátlanítani, a rongyokat...ha van kidobálni, és sprayvel vagy porral beszórni. Kiltix, bolfo nyakörv, frontline, kiltix, advantix, exspot, fypryst... spot-onok már érnek is valamit, kinek mi jön be, meg mit engedhet meg magának.
2012. jan. 27. 21:46
 6/23 A kérdező kommentje:
Hidd el, ezeket mind próbáltam (kivéve amit olcsnak említettél). Magukban nem hatottak. Csak arra vagyok kiváncsi hogy mikor fürdessem őket? Még a régi házban? Amúgy semmi rongy nincs, még a szőnyeget is felszedtem, csak egy új kutyaágyunk van de a probléma régi.
2012. jan. 27. 21:49
 7/23 anonim ***** válasza:

Mindenképp a régi házban, próbáld meg valahogy kibolhátlanítani őket mielőtt költöztök. Esetleg beszélj az állatorvosoddal, hogy van e valami erősebb szer amivel az írtást meg tudod csinálni és utána használj olyan nyakörvet amivel távol tudod őket tartani.

Nem leszólás és nem is kötözködésképp, de nektek igazán ellenálló bolháitok lehetnek. Nekünk szerencsére mikor 1x előfordult, egy alapos fürdetés után mind kihalt, utána kapott új nyakörvet és soha többet nem volt bolhás.

2012. jan. 27. 21:57
 8/23 A kérdező kommentje:
Hát elég sok állatunk van meg sokfelé járkálunk velük... Neostomosannal tervezem megfürdetni őket.
2012. jan. 27. 21:59
 9/23 anonim ***** válasza:
Az jó. De azzal csak a meglévőket irtod ki, hosszútávú hatása nincs, mindenképp tegyél rájuk fürdetés után valamit, akár spot ont, akár nyakörvet.
2012. jan. 27. 22:03
 10/23 A kérdező kommentje:
Tudom, eddig is írtam. Nyakörvet rakok rájuk. Már rég megvettem.
2012. jan. 27. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!