Nálatok ki a falkavezér a családban?
Családban élek, nem falkában, így falkavezért nem mondhatok, mert nincs. A család lényege a szabályozott demokrácia, nem a falkát jelképező egyeduralom.
Egyébként a kutya számára egyértelműen én vagyok a főnök, de mindenki más is a családban a kutya fölöt áll rangban.
Egyébként egy 26 hónapos, kőkemény domináns nagy svájci havasi szukám van. A családom pedig -kutyával együtt- négy tagú.
Most miért is kellett lepontozni? Azért, mert én azt írtam, hogy van egy kis különbség család és falka között?
Ha falkában élnék a rokonaimmal, akkor az úgy nézne ki, hogy hazajövök és dominánsan, vezérként méltóan viselkednék másokkal, büntetném a családtagjaimat, mert pl. kihült a kaja, leordítanék mindenkit, mert nem csukták be az ajtót, nem takarítottak fel, stb.
A falka lényege az, hogy van az alfapár, akik hozzák a szabályokat, amiket aztán be is tartanak. Minden döntési jog az övéké.
A családban pedig mindenkinek megvan a maga döntési jogköre és a maga szabályai. Én nem büntethetném meg a szüleimet, nem vonhatnám őket felelősségre. Ha falkában élnénk (mint ahogy egyesek a válaszaik szerint) gyakorlatilag azt tehetnék, amit csak akarnék, amennyiben én lennék a vezér. Bárkit kizárhatnék napokra vagy akár végleg is a házból, stb. Ezen mit is nem lehet érteni? Rossz volt a kérdés, ennyi.
Ha a kutya szemszögéből nézzük, természetesen megvan a falka sorrend nálunk is, mint mindenhol.
3 kutyánk van, 3 kan.
3 vagyunk a családban én, apa, anya.
A Foxi-Tacskó keveréknél és a Pulinál apa a falkavezér. (rám is hallgatnak de őt fogadták el igazán)
A Komondor engem. Az apumra nem nagyon hallgat....
(anyummal egy kutya se törődik, szólhat nekik akár hogy nem csinálnak meg semmit. se behívás, se kiküldés semmit....)
Érdekes ez a lepontozás...főleg, hogy mindannyian a kérdésre válaszoltunk! Na mindegy :)
Szerintem teljesen mindegy, hogy falkának, családnak, hordának vagy minek hívjuk a közösségünket. A kutya számára az a fontos, hogy magabiztos, következetes falkavezérei, főnökei legyünk. Tehát semmiképpen nem állhatunk vele egy szinten, akkor sem, ha a család fogalomkörében gondolkodunk...szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!