Kajalopás utáni "beszélgetés". Mi járhatott a kutya fejében?
A kutyám immár második alkalommal lopott csontot az asztalról, legutóbb két napig hányt meg fosott tőle. Sajnos a családban van, aki az asztalnál eteti, hiába mondom, hogy ne, 80 év felettiekkel nehéz beszélni, és nem is vagyok itt mindig, hogy elzárjam a kutyát.
Na most az történt, hogy egy kis büntiből sarokban fekvés után levittem a kutyát, és leraktam elé a maradék csontot tányérostul. Egy darabig vártam, nem mozdult rá, de azért én fölé álltam a tányérnak, és jelentőségteljesen néztem a kutyára. Ami furcsa volt, hogy nem csinált semmit, csak nézett a szemembe, pedig máskor határozottan kerüli a szemkontaktust. Most még csak nem is pislogott. Egy idő után elkezdte inkább a tévét bámulni, de akkor sem mozdult semerre. Mondtam neki, hogy mehet, akkor is úgy maradt. Odébb álltam, elfordultam, gondoltam hátha úgy enged a csábításnak és egyértelművé tehetem neki, hogy akkor se lopjon, ha nem látom, de ugyanúgy állt és nézte a tévét. Végül a második mehetszre már elkocogott a helyére.
A kérdésem az, hogy ez most mégis mi a frász volt? Miért nézett a kutyám a szemembe, mikor ő alapvetően konfliktuskerülő és behódoló típus? 8 éves múlt, szóval nem fiatalkori erőfitogtatásról beszélünk. Ha meg "harcolni" akart a kajáért, akkor miért nem próbált meg mégis rámozdulni? Értetlenül állok a történtek előtt, pedig azt hittem, nem érhetnek már ilyen meglepetések.
kéne neki a csont, de gazdival nem akar harcba szállni
eljátszott azért a gondolattal, de gyózött a jókutya
kap elég csontot amúgy? Nincs kálciumhiánya?
Az én lányom is akkor jár a csoki után mindig, amikor vérszegény. már veszem is neki a vasat.
Persze, a kajamaradék csontokat mindig a kutyák kapják meg. Nem pazarlunk :)
Azt nem tudom még, hogy véltelen egybeesés-e, hogy mindkét esetben a sertéscsontra bukott rá. Általában csirkét kapnak, merthogy mi is azt eszünk többet. Első alkalommal még a szomszéd tányéron felhalmozott rántott húsokat is ott hagyta a csontért. Persze azt nem is szokott kapni, se az asztalról, se sehogy...
Valószínűleg az van amit első válaszoló írt.
(az enyémek bezzeg a csont helyett a húst választják a csont helyett...)
Az első válaszoló téved. Én másképp látom.
Azért nem mozdult a kajára, mert az csak képvisel valamit, nem az volt akkor fontos a kutyának. Csak azután vette volna el, miután téged (kérdező) legyőzött. A szemkontaktus, ha nem pislogott a kutya, kihívást jelent, kihívást párbajra, de nem volt elég magabiztos (vagyis bizonytalan volt) ahhoz, hogy ő lépjen először. Arra várt, hogy harc legyen. Legközelebb, ha ilyen földön lévő tányéros akciót csinálsz, akkor addig lépdelj, lassan és nyugodtan a kutya felé, amíg fel nem adja a "harcot" (pszichológiai harcot) és eloldalogva megadja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!