Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akita kutyát szeretnék,...

Akita kutyát szeretnék, nőstényt. Személyes tapasztalatokat mondanátok?

Figyelt kérdés
Tavasszal szeretnék venni egyet.. Sok helyen olvastam a neten, hogy mennyire nehéz egy ilyet felnevelni, mennyire nehéz vele bánni pes hogy milyen magabiztosnak kell lenni. Hogy kell elkezdeni? Ti miket csináltatok? Adja majd magát a helyzet? Megérte? Kutyasuli?
2012. jan. 24. 16:26
1 2 3
 11/30 Akiteki ***** válasza:

Kitalálta okoska és most osztja az észt.

Vagy találkozott a barátnőm apukájával, aki mindenkinek hirdette, hogy az akitája már kiirtotta a környéken az összes medvét. (Budapest, XIII. kerület:))))

2012. jan. 24. 21:43
 12/30 Mailerdeamon ***** válasza:
Mindegy milyen fajtát választasz, de az erőteljesebb fajtáknál különösen fontos a következetesség. Mire megjön a kiskutya, legyenek lefektetve a szabályok, amiket mindenki betart. Mit szabad, mit nem, hova mehet, hova nem, mit csinálhat, mit nem. És persze rendszeres, kiadós testmozgás.
2012. jan. 24. 22:10
 13/30 anonim ***** válasza:

Én meg egy olyan fajtába szerettem bele, amit kifejezetten nem kedveltem, mert rossz tapasztalataim voltak vele szemben. De amint megismertem az igazi énjét eldöntöttem hogy nekem 1x lesz. :) Igaz ez nem apukám barátjánál, hanem barátnőmnél történt.

Kérdezőnek: beszéljetek meg otthon mindent, amit előttem is említettek, mit szabad, mit nem. Ettől eltérés nincs. Se azért mert kicsi még, se azért mert nem látta valaki 2napig... Nagyon következetesnek kell lennetek. Menj át apukád barátjához, kérdezz tőle a kutyáról, ismerkedj vele. Ha még mindig tetszik akkor kezdj el kenneleket nézni, látogassatok meg párat és a tenyésztőktől is sok okos dolgot megtudhatsz. Elsősorban azt is, hogy passzolna e egyáltalán hozzátok a kutya. Ha ott nem tudnak nyugodt szívvel nektek kutyát adni, akkor még várj egy picit. Ne keseredj el, esetleg nézz valami hasonló fajtát, vagy később, idősebb fejjel, több tudással ismét elmehettek.

Kutyasuli, de már az ovi is mindenképp ajánlott, főleg ha bizonytalan vagy akár egy kicsit is!

2012. jan. 24. 22:22
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó akita inu megbízható, nyugodt. Következetesen kell őket nevelni. Nem kell tőle félni, szerintem egy tapasztalatlanabb gazdi is tudja kezelni, ha van hozzá kellő türelme és kitartása. Rendkívül fontos az időben elkezdett helyes szocializáció. Nagyszerű fajta, ha komolyan gondolod, sok sikert hozzá!
2012. jan. 24. 22:23
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
Én még nem láttam nyugodt akitát, eddig az összes amit láttam temperamentumos volt, más kutyákkal szemben erőteljesen domináns, sokszor az ész határain kívül is (pl. a kétszer nagyobb kaukázusinak is nekiugrott).
2012. jan. 25. 07:54
 16/30 Akiteki ***** válasza:
Én meg nem láttam még komodói sárkányt, de attól még létezik. Sok akitát ismerek és egyáltalán nem idegbetegek, még olyannal is találkoztam, aki az idegenekhez is ment simikunyerálni.
2012. jan. 25. 09:00
 17/30 anonim ***** válasza:
Igazad van.
2012. jan. 25. 09:45
 18/30 anonim ***** válasza:

Akiteki! Te mint tapasztalt kutyás, nem értem hogyan biztathatsz egy tapasztalatlant egy akita tartására.

[link]

2012. jan. 25. 15:42
 19/30 anonim ***** válasza:

Hát szerintem itt igencsak az emberek voltak a hibásak.

Igaza van Akitekinek, nem a fajtát kell nézni, hanem magát az egyedet. Láttam már olyat, mikor a csivava leharapta a nő orrát... mégis, ki tartja veszélyesnek amúgy?

Vannak fajták, amiknél több szabályt kell betartani, ilyenek a pásztorkutyák és azok a fajták, amelyeket valaha harcra tenyésztettek. Ilyen az akita is. De ez nem azt jelenti, hogy hülye kutya, csupán más a jelleme.

2012. jan. 25. 15:54
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

Köszi a kioktatást, kuvaszom van.:) Nem kérek tanácsot, nem is kértem soha ahhoz, hogy hogyan boldoguljak vele, mert nem az első kutyám. Remek kutya, 2 éves kan, soha nem fordult szembe velem, vagy a családtagokkal.

A kérdező kérdéseiből azt olvasom ki, hogy igencsak bizonytalan, tapasztalatlan, nemcsak az akitával, hanem egyáltalán a kutyákkal kapcsolatban. Nem kellene buzdítani az akitára.

"Hogy kell elkezdeni? Ti miket csináltatok? Adja majd magát a helyzet? Megérte? Kutyasuli?"

2012. jan. 25. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!