Akita kutyát szeretnék, nőstényt. Személyes tapasztalatokat mondanátok?
Kitalálta okoska és most osztja az észt.
Vagy találkozott a barátnőm apukájával, aki mindenkinek hirdette, hogy az akitája már kiirtotta a környéken az összes medvét. (Budapest, XIII. kerület:))))
Én meg egy olyan fajtába szerettem bele, amit kifejezetten nem kedveltem, mert rossz tapasztalataim voltak vele szemben. De amint megismertem az igazi énjét eldöntöttem hogy nekem 1x lesz. :) Igaz ez nem apukám barátjánál, hanem barátnőmnél történt.
Kérdezőnek: beszéljetek meg otthon mindent, amit előttem is említettek, mit szabad, mit nem. Ettől eltérés nincs. Se azért mert kicsi még, se azért mert nem látta valaki 2napig... Nagyon következetesnek kell lennetek. Menj át apukád barátjához, kérdezz tőle a kutyáról, ismerkedj vele. Ha még mindig tetszik akkor kezdj el kenneleket nézni, látogassatok meg párat és a tenyésztőktől is sok okos dolgot megtudhatsz. Elsősorban azt is, hogy passzolna e egyáltalán hozzátok a kutya. Ha ott nem tudnak nyugodt szívvel nektek kutyát adni, akkor még várj egy picit. Ne keseredj el, esetleg nézz valami hasonló fajtát, vagy később, idősebb fejjel, több tudással ismét elmehettek.
Kutyasuli, de már az ovi is mindenképp ajánlott, főleg ha bizonytalan vagy akár egy kicsit is!
Akiteki! Te mint tapasztalt kutyás, nem értem hogyan biztathatsz egy tapasztalatlant egy akita tartására.
Hát szerintem itt igencsak az emberek voltak a hibásak.
Igaza van Akitekinek, nem a fajtát kell nézni, hanem magát az egyedet. Láttam már olyat, mikor a csivava leharapta a nő orrát... mégis, ki tartja veszélyesnek amúgy?
Vannak fajták, amiknél több szabályt kell betartani, ilyenek a pásztorkutyák és azok a fajták, amelyeket valaha harcra tenyésztettek. Ilyen az akita is. De ez nem azt jelenti, hogy hülye kutya, csupán más a jelleme.
Köszi a kioktatást, kuvaszom van.:) Nem kérek tanácsot, nem is kértem soha ahhoz, hogy hogyan boldoguljak vele, mert nem az első kutyám. Remek kutya, 2 éves kan, soha nem fordult szembe velem, vagy a családtagokkal.
A kérdező kérdéseiből azt olvasom ki, hogy igencsak bizonytalan, tapasztalatlan, nemcsak az akitával, hanem egyáltalán a kutyákkal kapcsolatban. Nem kellene buzdítani az akitára.
"Hogy kell elkezdeni? Ti miket csináltatok? Adja majd magát a helyzet? Megérte? Kutyasuli?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!