Tükör módszer, kutyaovi kérdés?
Arra lennék kíváncsi, hogy érdemes lenne e tükör módszeres kutyaoviba vinnünk a kutyát, ha később "csak" hagyományos kutyaiskolába tudunk vele járni?
Nézegettem mind a kettőt, most is járunk oviba, de nem tükrös suliba. Az ovit még tudnánk finanszírozni is neki, de a tanfolyamok sajnos túl drágák és sokkal messzebb is van egy tükrös suli, mint ahova járunk. Persze a továbbiakban is járnánk vele kiképzésre, csak ide a közeli kutyaiskolába. Van ennek így értelme?
Részemről ment a zöld kéz neked is ugyanúgy ahogy a többire, ha meg nem akkor nem is nyomtam egyiket sem.
De tudod, az embernek vagy a saját bőrén kell megtapasztalni a dolgokat vagy mások kárán tanulnia. Mivel csupa jót hallani minden felől, azt hittem jobb lesz, sokkal többet kapok. Jelentem tanultam :)
Hú, azért leesett egy kisebb kő a szívemről. Abban az időben a másik csoportot vezettem, a kicsi és közepes kölykökét. Azért hagy mondjak el valamit, csak a kolléga és adott esetben a magam védelmében.
Amennyiben olyanok az időjárási körülmények (márpedig a télen volt pár ilyen nap) én nagyon vigyáztam arra, hogy a kölyköket ne sokat ültessem, fektessem, és minél kevesebbet legyenek pórázon. Egyszerűen azért, hogy ne fázzanak meg, minél többet játszanak, mozogjanak. Másrészt az oviban nálunk a szocializáción van a hangsúly, a klikkeres képzés alapjain (alapfeladatok tanításán),és a problémák megoldásának megkeresésén. A legfőbb pedig a behívás amire minden alkalommal nagy hangsúlyt fektetünk.
Most, hogy már a megfázástól nem nagyon kell tartani előkerül a kúszó, a bója, különböző sorversenyek, esernyő, bicikli stb.
A tanítás főszerepet majd alapfokon fogkapni, bár én a múlt héten a klikkeres tanítás különböző technikáit elmondtam, bemutattam, de azt gondolom, talán az is sok volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!