Kis termetű kutyusotokat milyen időközönként viszitek sétálni?
Én is szeretek sokáig aludni hétvégén, de mióta kutyám van - és még kölyök - felkelek szombat-vasárnap reggel 6-kor, megyünk egy egészségügyi sétát, adok neki reggelit és visszafekszem aludni. Én is társasházban lakom. Mivel én vettem magam mellék a kutyát, kötelességemnek érzem ezt a minimumot megtenni. Fontos nekik a rendszeresség is, a vacsi 8-kor, a reggeli fél 7-kor van. Óramű pontossággal jelenik meg a konyhában a kajáért!
Szerintem vezesd be a rendszerességet és hidd el, a kutyus szobatiszta lesz! A többit már leírták helyettem :)
NEM!!! A kutyapelenka nem kutyawc!!! Senkinél nem válik be, olvass vissza.
Ha ennyire is képtelen, akkor legalább sikáljon.
Úgy látom sokan írtátok,hogy korán reggel adtok neki enni leviszitek és visszafekszetek aludni...és alszotok is? Vagy az pótolja a kihagyott időt? Én szerintem már nem feküdnék vissza ha lemegyek meg fel a 4.-re.. Vettem én is kutyapelust rá is szokott,de elég drága és vékony... most úgy van megoldva ha kell neki,lábtörlőre rakok újságpapírt,arra piszkít. De ma is pl. levittem miután felhoztam rápisilt...szóval néha elég szemtelen... meg adtam neki enni mielőtt levittem 1kor és még előtte odakakilt a konyha közepébe... szóval azért szemtelen is... na holnap úgy tervezem,hogy felkelek korán és leviszem 7-8 fele... akkor utána 1-2 óra fele... később 4-5 óra fele.. este már nem tudom levinni mert sötétben anya nem enged le itt elég veszélyes a környék...írtátok hogy este 11kor is levihetném és akkor reggelre nem lenne ott a dolga...meg akkor még nem is alszok de akkor már nincs lehetőség,hogy levigyem...:(
Napi egyszer adok neki enni,mégis többször kakil...
Igen, a kutya így működik. Részletekben emészt.
Pont azért engedi meg magának, hogy a lakásba piszkítson, mert ti is megengeditek neki a pelenkára. A kutya nem tesz különbséget a pelenka meg az újságpapír és a padlószőnyeg között. Mindegyik a lakásban van és oda szabad sz...ni, ő így értékeli. Ezért mondtam, hogy nem válik be ez a módszer. A kutyawc nem a lakásban van, hanem a szabadban.
Egyezzünk ki 4-ben, jó? :)
A pelenkát meg az újságpapírt pedig gyorsan tüntesd el.
Ha leviszed és elvégzi a dolgát, akkor nagyon dicsérd meg és adj neki egy falatot a virsliből vagy párizsiból, amit magaddal vittél a sétára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!