Kis termetű kutyusotokat milyen időközönként viszitek sétálni?
Ez így nagyon nem jó.
Nálunk napi 4-5 séta a minimum.
Reggel 7-8 körül 10 perc egészségügyi
12-14 között megint egy kicsit hosszabb, 20-30 perc séta
18-19 körül hosszabb séta/kutyafuttató 1-2 óra
Este 22 óra körül 10 perc egészségügyi.
De a 3 az egészséges minimum. Gondolj csak bele ha te lennél bezárva egész nap. Kellenek neki az ingerek. Ha ez ne megy ne vállalj kutyát.
Abba gondolj bele, hogy mire odáig jut, hogy elengedi magát és beszarik addig mennyi ideig szenved, hogy visszatartsa.
A napi séták száma minimum 3 de inkább 4-5.
"hétvégén pl. nem tudok korán felkelni akkor reggelre ott van a kaki.."
Valaki kötelez rá, hogy sokáig kell aludni hétvégén?
Mióta kutyánk van, ha esik, ha fúj, legkésőbb 6-kor ébresztő van.
A kutya ürítési ciklusa nem a mérettől függ. A nagykutyának is ugyanannyiszor kell sz...ni, mint a kicsinek. Nem beszélve az egyéb szükségleteiről, hogy ne a lakásban unatkozzon.
na jó de én 4.-en lakok és nincs lift.. és szerintem akárhányszor levihetném akkor is bepisilne kakilna...tegnap pl. 3× vittem le és ez lett...
hétvégén meg szeretek picit tovább aludni ha már hétköznap nem lehet...
Azért, mert kistestű szobakutyád van, attól még nem mentesülsz a legalább napi 3 séta alól! A havanese egy mozgékony, izgága kutyus, akinek szüksége van a mozgásra, más kutyákkal való kapcsolattartásra akkor is, ha a lakásban is ki lehet fárasztani mondjuk labdázással. Tipikus "gazdi" vagy...kistestű kutyások közül rengetegen viszik le naponta 3-szor 10-15 percre pórázon a ház körül egy körre a kutyát dolgát intézni, ezzel letudva a séta...kutyához véletlenül sem engedik, mert bántja a cukimókust...szánalmas.
A kistestű kutya is KUTYA, érted??? Kellenek a külső szagok, ingerek, kapcsolat, játék idegen kutyákkal és a közös akció a GAZDIVAL!!!
Mi az, hogy hétvégén nem tudsz felkelni korán? Nem is muszáj, ha előző nap késő este, 23-24 közt még leviszed egy gyors pisire, kakira, akkor reggel 9-ig kibírja. A kistestűek rövidebb ideig bírják tartani a dolgokat, mert rövid a bélrendszerük...ezt több állatorvostól is hallottam.
Tehát naponta igenis tessék levinni minimum 3-szor, ebből a reggeli legyen mondjuk fél óra, hogy ki tudja üríteni magát teljesen és tudjon is mozogni egy kicsit, aztán délután-kora este legyen egy hosszabb, 1-2 órás, ahol szabadon !!! tud rohangálni, labdázni, kutyákkal játszani...és lefekvés előtt egy 10 perces kb.
Ez már elég egy havanese-nek.
Mikor nekem volt kistestű kutyám panelban, akkor a napi 3 séta meg volt mindig. Ha nagyon nem értem rá, akkor séta közben tanultam, és 1 órát így is sétáltunk legalább naponta egyszer, a többi fél-fél órás eü-i séta mellett
"szerintem akárhányszor levihetném akkor is bepisilne kakilna...tegnap pl. 3× vittem le és ez lett..."
Mégis mennyi időt voltál lent vele, mennyi mozoghatott szabadon?
Korábban sem volt még soha TELJESEN szobatiszta???
Te hányszor pisilsz egy nap? háromnál biztos többször.
Ha ennyire gond a kutya ajándékozd el, esetleg vállalj macskát azt nem kell levinni.
Nem szeretném elajándékozni már a szívünkhöz nőtt több mint 3 év alatt!
Tegnap este 5től 6ig lent voltam vele és egy másik kutyussal mire felhoztam rá egy órára bepisilt...reggelre meg ott volt a kaki...hát végülis soha nem volt TELJESEN szobatiszta,mindig volt pisi vagy/és kaki...nem tudom mit tudnék tenni ez ellen...
A kutya természetéből fakadóan nem piszkít a saját környezetébe, így könnyen szobatisztaságra nevelhető, csak biztosítani kell neki a feltételeket, valamint egy kis segítségre van szüksége, hogy megtanulja hova lehet és hova nem.
Szóval, szerinted mitől lenne szobatiszta, ha fingja sincs, hogy mikor lesz séta, vagy lesz-e e egyáltalán? Ráadásul eddig is kénytelen volt bepiszkítani, lehet rájött, hogy fölösleges visszatartania, amíg kiviszitek, mert előfordulhat hogy az már bőven soká van, így inkább nem vállalja a visszatartással járó kellemetlenségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!