Yorki tartók! Milyen időközönként fürdetitek a kutyusotokat?
Szia!
2 yorkim van
az egyik törzskönyves és rengeteget van versenyen, őt hetente 2-szer.
a másik hobbi célból van, nincs törzskönyve, őt 1 héten egyszer vagyis hetente.
Nekem a tenyésztő mondta hogy ilyen gyakran kell őket fürdetni (Best Princess kennel) + van egy yorkshire terrierekről szóló könyv, abban is megtalálod :)
Üdv.: Bianca.
...Ja és azt még hozzátenném,hogy csak jó minőségű samponnal fürdesd,pl.: Héry de a legjobb minőségű samponokat itt találod: www.zanni.hu, és fürdetés után mindenképp használj kondícionállót, nehogy bolyhos legyen a szőre.
-1. voltam :)-
Üdv.: Bianca
...Ja és megint én vagyok :D
Itt mégtöbb infót találsz a yorki ápolásáról-fürdetés,fogápolás,stb...
Köszi Bianka :)
A Fressnapfba lehet kapni jó minőségű sampont és kondícionállót?
Nekem kifejezetten "megtiltotta" az állatorvos és a kozmetikus, hogy havi egy fürdetésnél többször fürdessem. Olvastam különböző kennelek oldalain hogy hetente vagy két hetente vagy havonta kell a kutyákat fürdetni. De nagyon sok a heti 2 alkalom fürdetés, még ha kiállítási kutya akkor is.
Nem szabad korpásodik a bőre, vakarózhat, irritáció léphet fel, le mosod róla azt a természetes zsír réteget ami őt védi.
Héry sampon az jó, én baba és egyéb embernek való samponokat nem használnék az ő szőrére/bőrére ugyanis az tele van mindenféle vegyszerrel. A kutyáknak való sampont is a 2-3 szorosára kell hígítani mielőtt felviszed a szőrére. Alphazoo-ba és fressnapfba kérd ki az eladó véleményét is.
Érdekes, hogy Biankának a tenyésztője ezt mondta, bár a honlapjuk egész mást ír. Ott az szerepel, hogy havonta egy alkalom. Én a tenyésztőmet el is felejtettem megkérdezni, de az állatorvosnál és a kozmetikába pótoltam, sőt egy halom könyvet és cikket olvastam róluk. A fésülést hangsúlyozzák.
Varga Mónika ezt írja "akkor kell fürdetni, ha a szőr poros, fénytelen és a fésű beleakad... lehetőleg kimélő sampont" a kiállításra szánt kutyáknál " szükséges a mindennapi felszerelésen túl, kozmetikai asztal, rozsdamentes fém fésűk, sörtekefe, kutyák szőrére való tekerő papír, mandulaolaj, ..."
Az utóbbinál sem a fürdetésen, hanem a tekerésen van a hangsúly. Úgy nézem minden tenyésztő mást mond. Így jobban járnál ha inkább az állatorvost vagy a kutyakozmetikust hívnád fel.
A heti fürdetés többet árt, mint használ neki. Egy kutyát 3 havonta lehetne fürdetni, fésülni naponta, akár többször is. A túl gyakori fürdetés kiszárítja a bőrét.
Én a Fressnapfot samponok céljából nem javasolnám, inkább Zanni, ahogy azt már írták is. A jó samponon túl pedig nagyon fontos a jó balzsam is.
5. válaszolónak: nekem a kennel vezetője mondta h fürdessem hetente vagy 2 hetente.
Kérdezőnek: Mikor nem volt itthon samponunk akkor egyszer mi is -a hobbi kutyát- Emberi tusfürdővel fürdettük, Johnsonsal, vagy valami ilyesmivel, egyetlen alkalommal fürdetheted így szeintem-a kutyusomnak nem lett semmi baja tőle-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!