Hol sétálhatok a kutyámmal póráz nélkül?
Imádok a kutyámmal az erdőben kóborolni, de itt olvastam nemrég egy kérdést, ami egy vadászok által kilőtt kutyáról szólt. A házunk a Tisza ártere mellett áll, tőlünk pár lépésnyire van a gát, azon is sokat sétálunk, gyakorolunk, és az utána lévő füves/bozótos/fás/szántóföldes területen is sokat járunk. Ezek a részek minek tekinthetők? Külterületnek, gondolom. Találkoztunk már vadásszal, de akkor is, mint mindig, tőlem egy-két méternyire volt a kutya, úgyhogy nem volt gond. De ha itt is pórázon kéne lennie a kutyának, akkor hol sétáltathatom póráz nélkül? M
A kutya még soha nem szökött el, és behívható.
Hivatalosan a kutyafuttatásra kijelölt területeken, amit a lakhelyed szerinti önkormányzat állattartási rendeletében találhatsz meg.
Gyakorlatilag ott, ahol biztos vagy benne, hogy visszahívható, kontrollálható a kutyád!
Engem a közteresek figyelmeztettek a pórázra egy olyan helyen, ami a rendelet szerint kutyafuttatásra kijelölt terület...az úriemberek kifogása az volt, hogy az nem bekerített futtató, és csak a zártakban lehet póráz nélkül sétáltatni...:D
Nem akarlak megijeszteni, de egy ismerősöm bicikli mellett futtatta a kutyáját az erdőben, és úgy lőtték ki mellőle, hogy a csaj ott volt tőle 5 méterre. Barmoknak hiába lengeted a paragrafusokat... de szerencsére nem ez az általános.
Ettől függetlenül én erdőn-mezőn póráz nélkül szoktam sétáltatni, de a kutyáim tökéletesen behívhatók és mindig van rajtuk nyakörv+oltási biléta+helyi regisztrációs biléta. Ha ember közeledik, azonnal lábhoz hívom őket, mert jobb a békesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!